banner392

Hasan Ali Çelik zor anlar yaşadı.

Pamukova / İsabalı köyünde geleneksel pilava gelen Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik pilavlar yendikten sonra gitmek için alandan uzaklaştığı anda konuşmacıdan kurtulamadı. konuşmacıya yaklaşıp vedalaşmak istedi ama olmadı. Çevresindekiler bir anda Hasan Ali Çeliği traktörün römorku üzerine çıkarıverdiler.

Hasan Ali Çelik zor anlar yaşadı.

Pazar günü İsabalı köyünde yapılan hidrellez pilavında 300 kg pilav yapıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı güne öğle namazından sonra köy meydanında pilav verilerek başlandı.  

Köylülerin imece şeklinde yaptıkları pilava Pamukova ve köyleri yanında köylerinden iş için gitmiş ve başka illerde çalışanlarda katıldılar.

Siyasi partilerinde davet edildiği İsabalı Hidrellez Pilavına Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik Ak Parti ilçe başkanı İl genel meclisi üyeleri ve partililerde katıldılar. 

İsabalı köyü futbol takımına destek amaçlı bir koç un ihalesi yapıldığı bir anda Milletvekilinin alandan ayrıldığını gören açık artırmayı mikrofonla duyuran köy gençlik başkanı Ercan Akkaya Hasan Ali Çeliğe adeta sitem etti. Konuşmacıya uzaktan el salladı ve destek amaçlı bir miktar para gönderdi. Ancak Ercan Akkaya “Sayın vekilim sizlere şikayet ediyorum. Bu sene etkinlik için Adapazarı belediyesinden mehter takımını istedik bize çok gördüler ve bandoyu vermediler. Köyümüzün güzel bir parkı olsun istiyoruz yardım etmiyorlar. Sizlerden destek bekliyoruz” dediHasan Ali Çelik mikrofonla yapılan bu siteme kayıtsız kalamadı ve konuşmacıyı ikna etmek için yanına kadar gittiği anda çevresini saran vatandaşlar ve muhtar milletvekilini elleri ile konuşma alanı olarak belirlenen traktör römorkuna çıkardılar. Bir anda merdivensiz olan römorka çıkmakta zorlu anlar yaşayan Çelik kazasız belasız çıktıktan sonra ellerini havaya kaldırıp alkış yaptı. Çevredeki vatandaşlarda milletvekilini alkışlarla selamladılar. Konuşma için mikrofonu alan Çelik herkesi selamladı ve Gençlik başkanının köyü ve gençlikle ilgili isteklerine yardımcı olacağı sözünü verdi. Köylerine destek sözü alan Gençlik kolu başkanı Ercan Akkaya milletvekiline teşekkür eti ve uğurladı. 
İsabalı Spor için yapılan yardım toplama ihalesinde vatandaşlar koçu alabilmek için yarıştılar. Konuşma alanında boş kutu içine önemli miktardı para toplandı. İhale kuralı gereği belli bir süreç içinde en  son parayı verene verilecek olan koç köy gençlerinden Yalçın ile Bülent Özer adlı kardeşlerde kaldı. 40 tl ye Koçu alan gençler onu İsabalı Spora bağışladılar.

Geçen senede yapılan gençler arası grupla tahta üzerinde yürüme yarışı bu senede yapıldı. Hayrettin Gençlik ile İsabalı Gençlik arasındaki yarışı İsabalı Gençlik kazandı.  

Etkinliğin son bölümünde yöresel oyun havaları çalındı ve alanda oyunlar oynanarak şenlik sona erdirildi.

 
Köy Muhtarı Nuri Uysal Amaçlarının insanları bu tür etkinlikle bir araya getirmek olduğunu söyledi. Muhtar: “Bu etkinikle ilgili 20 yıl önce köyün ileri gelenleri ile konuştuk; böyle bir etkinlik o ğün bugündür geleneksel oldu. Köyümüz ve köyden dışarıda olan insanlarımız, yakın köylerimiz bugünde bir araya gelerek hasret gideriyorlar” dedi. Katılan herkese teşekkür etiğini söyledi.
 
İSABALI PİLAVINDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN ALTTAKİ VİDEOYU TIKLAYIN 
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2018, 17:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER