banner392

Çiftçi, ‘Daha zor günler gelecek’ diyor

Pamukova Çiftçisine Pamukovahaber kameralarını uzattık. Onların sorunlarını dinledik. Pamukova’nın İsabalı ve Paşalar Üçevler Mahallesinde konuştuğumuz çiftçiler sorunlarını tek tek anlattılar.

Çiftçi, ‘Daha zor günler gelecek’ diyor

Pamukova İsabalı Mahallesinde ise çiftçilerzamlar devam ederse bizler artık çiftçilik yapmaktan vaz geçmek durumunda kalacağız dediler.

Paşalar Mahalesi ve İsabılı da Çiftçilerle sohbete katılan CHP Adapazarı Meclis Üyesi Haluk Akbay, Eski Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Saadet Partisi Sakarya Meclis Üyesi Ahmet Şen ve Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendislik bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayim Özdemir.

Paşalar Mahallesinde 350 dönüm arazi üzerinde üretim yaptıkmarını söyleyen İbrahim Erol’u da ziyaret ettiler. İbrahim Erol Pamukovanın tanınmış çifçtçilerinden birisi Erol şunları söyledi.

Ben 65 yaşındayım, İlk Okul dönemimden beri ben çiftçilerle uğraşıyorum. Çiftçiye yardımcı olan hiçbir devlet kurumu yok dedi.

Çiftçi kendi imkanları ile kendisini yeniliyor. Çiftçi atadan gelme şeylerle kendine ne kadar yenileyebiliyorsa o kadar başarılı oluyor. Tarım Sektörü bu şekilde yürüyor. Pamukova da bizim en büyük problememiz pazarlama: diyen İbrapim Erol;

BİZ BUNLARI YENENEDİK.  

Çıkarttığımız malı biz üreticinin tatmin olacağı bir şekilde pazarlayamıyoruz. Bizler birlik kurduk ama birlikte bu işte netece alamadık. Yörede senelerdir kalıplaşmış büyükşehirlerden gelen halciler var. Halcilerinde ayakçıları var. Bu halciler köylerde bazılarını kışlık besliyor. Önceden para veriyor. Bunların başka tarafa gelme şanslarıda yok. İstedikleri zaman onlar idare ediyorlar. Biz bunları yenemedik. Çiftçi tanıdıklarımıza anlatamadık. Ben bu konuda 10 sene mücedele ettim. Baktım gördüm ki arkamda kimse kalmadı. Pes ettim. Bu Bu birliği fes ettim. Mal Varlığını da PamukovaBelediyesine devrettim. Çekildim kenarıya.

KONUŞMALARIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN VİDEOYU İZLEYEBİLİRSİNİZ

BENİM EDİNDİĞİM BİLGİ

Bu çiftçi, bu şekilde kendi kenine kendi işini düzeltemez. Bu sistemin düzenlenebilmesi için çiftçi mutalaka bir kurum alktında yürümesi lazım. Yürümediği zaman bizim memleketin tarımının düzelme şansı hiç yok.

Bana göre ne olacak derseniz. Bence mutlaka Birlik Kurulmalı, ama o kooperatiften bu çiftçi çks sini ve bilmem nesini alacak ordan işi yürüyecek. Ordan Malını verecek. İlçe Tarımlardan o işler kalkacak. Madem bu birlik bu çiftçiye destek verecekse çiftçinin bütün irtibatı buradan olacak. Devlette ordan irtibatı olmayan çiftçiye kesinlikle destekleme falan vermeyecek. Anca çiftçi o şekilde kalkınır. Başka türlü ben elli türlü düşündüm başka türlü bu işin altından kalkma şanşımız yok” dedi.

İbrahim Erol Tam kışın ortasında ürttiği üzümlerden konuklara tap taze üzükler ikram etti.

İSABALI MAHALLESİNDE ÇİFTÇİLER ÇOK ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTILAR

İsabalı Mahallesinde Köy Kahvesi bahçesinde bir konuşan çiftçiler ise son günlerde suya, gübreye yapalın zamları eleştirdiler ve önümüzdeki günlerde çiftçiyİ zor günler beklediğini ve üretimin de düşeceğini iddia ettiler.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2022, 20:54

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER