banner392

Ağaçcılar Köylüleri Mutlu sona ulaştı

Pamukova Ağaççılar köylüleri köy sınırları içinde kalan Kısıkkaya mevkiinde Karapınar köyü sınırları içinde Keştepe denen yerde Taş ocağı işleten Emin Aygün tarafından alınan (doğaltaş-Mermer) işletme ruhsatının iptali için açtıkları davayı kazandılar. İşletme ruhsatı Sakarya 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Ağaçcılar Köylüleri Mutlu sona ulaştı
1.İdare Mahkemesi tarafından verilen kararı alan köylüler “Yaşasın Adalet” dediler. Emin Aygün taş Ocakları bir daha Ağaççılar köyü sınırları içinde Doğaltaş-Mermer işletme ocağı açamayacaklar.
 
Davayı açan Köy tüzel kişiliğine dava masrafları işletme tarafından ödenecek. Karar sonunda 30 gün içinde Davalı tarafın Danıştay a başvuru yolunun açık olduğu belirtilirken Davacı köy tüzel kişiliğine de Yargılama giderleri (keşif ücreti dail) olarak Toplam 2.392.20 tl nin ödenmesi kararı verildi.
 
Ağaççılar köyü daha önce de Yürütmeyi durdurma istemiş, İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurmuştu. Köylülerin ikinci isteği ise kararın tamamen iptal edilmesi istemiydi. Sonunda İptal kararı da köylülerin lehine çıkmış oldu.
 
15 BİN ZEYTİN AĞACI ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Köy muhtarı Ali Çakır.
“Köyümüz Yazılıkaya bölgesindeki 11.500 adet zeytin ağacı kurtuldu. Aynı bölgeye yakın yerde Kadıköy ünde 3500 zeytin ağacı vardı onlarda kurtuldu. Çevrede dikim sağasında bulunan binlerce çam ağacı Sakarya 1. İdare mahkemisinin veridiği karar sonrasında kurtuldu” dedi.
Ayrıca bölgeye yakın içme suyu olduğunuda söyleyen muhtar Çakır:

“Mahkeme kararını çok olumlu bir karar olarak görüyoruz”
dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2011, 01:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER