banner392

KENDİMİZİ DEĞERLİ HİSSETMELİYİZ.

Yaşadığımız toplumda her türlü duygu, düşünce, davranışlarımız bizlerin değerini belirten unsurlarıdır.

Hayatımızda bizler için önemli olan psikolojimizi etkileyecek önemli iki tane değerimize ihtiyacımız vardır. Birincisi kendimizi değerli hissetmek, ikincide mutlu olmaktır.

Yeri geliyor bizler kendimizi değersiz hissediyor ve cok büyük hatalar yapmamıza neden oluyoruz. İnsanlar her zaman sizin hakkınızda ön yargılı olarak konuşabilirler, eleştiri yapabilirler onları susturamazsınız engelleyemezsiniz. Burada önemli olan bu söylenenlere etkilenmemek gerekiyor. Eğer siz kendinizden emin olabilirseniz başkaları sizi hiç bir tereddüte düşüremez. Birincisi, Kendi degerimizi diğer insanlar üzerinden ölçmeye kalkmak gibi. Belki bunların farkındayız fakat yeri geliyor bu hataları tekrar tekrar yapıyoruz.

Örneğin, Arkadaslarımız Ayşe, Fatma,  Ahmet, Mehmet vs.gibi bunların size bakış açısıyla kendi değerinizi ölçmeye kalkarsanız, birisi size değer verdigi zaman kendinizi değerli hissedersiniz. Diğeri deger vermediğinde değersiz hissedersiniz. . Bundan dolayı birisi ile degerli, diğeri ile degersiz hissedip kendi ruhsal degerinizi kaybetmek istemiyorsanız içinizde bir kuvvet oluşturmanız gerekiyor, Ahmet, Mehmet, Ayşe deger vermedende neden degerliyim? Şu dünyada varoluşumun anlamı nedir? Bu soruların kendi içinizde cevaplarını bulmalısınız. Uzun zamandan beri kendimi değersiz hissediyorsam bu dünya da olmamın anlamı yoktur. Hayatta yaşayan her şeyin bir anlamı ve degeri vardır. Bunun için de kendimizi keşfetmeliyiz ki, yaşamak için bir amacımız oldugunun farkına varalım. Eger bunun bilincine varmiş iseniz, bu dünya içinde çabada göstermelisiniz.

Diger insanların size değer verdigi aslında çokta önemli degil, Çünkü herkes kendi gözlüğünden bakıyor hayata. Kiminin gözlüğü cam gibidir, kiminin ki toz, toprak kaplıdır.

Sizin içinizde ne cevherler oldugunu fark edemezler. Mesela ben cok degerli bir maddeyim Altın gibi, zümrüt gibi, pırlanta gibi yada herhangi bir degerli taş gibi. Bunu bir kuyumcuya götürdüğümüz zaman, kuyumcu bu taşın hakkını verirken, bir hurdacıya götürdügümüz zaman o ona hurda değeri verecektir, Egerki siz kendi degerini diğer insanlarla ölçtügünüz zaman, hurdacıya gittiğin de kendinizi hurda zannedersiniz. O yüzden kendi değerimizi diğer insanlar üzerinden ölcmeyi bırakmamız gerekiyor.  Karşı tarafa kendinizi sevdirmek için kendinizi anlatmanız gerekmiyor, insanlar, bizim degerimizi anlamayabilir bizi küçümseyebilir, aşağlayabilir, aslında kimse kimsenin ne acılar çektiğinin farkında değil, neler yaşadığını bilmiyor, bunu kimi zaman insanların boş konuştuğunu anlamadan, dinlemeden, yargıladığının farkına varacaksınız. Diger insanlar bunu bilmediği için kolayca bizi yargılayabilirler. Oysa bizler bu duruma gelmeden önce neler yaşadık ne zorluklardan gectik, kimse bilmiyor bunları. Bizler bunca zorlukları atlatıp bu gün bu güzel ve rahat ortama kavuştuysak, kendi ayaklarımızın üstüne durabiliyorsak, cok degerliyiz. Hayat bize kendimizi değersiz hissettiren insanların yanında vakit gecirmek için cok kısa. O yüzden lütfen kendimizi sevelim, deger verelim.  Her şey bizde başlar bizde biter. Biz istemezse kimse bizim hayatımıza müdahale edemez. Her sabah aynanın karşısına gecin ve tekrarlayın. Ben cok değerliyim, bugün bu güzellikleri yaşayıp gördüğüm için çok şanslıyım. kendimi cok begeniyorum ve önemsiyorum. İyiki ben kendimi seviyorum. şükürler olsun. Bizim bu hayatımızın hayalini eden cok insan lar varken biz yaşıyoruz..Unutmayalım

Değer ağırdır. Bu değeri hakedecek insanlar olsun hayatınızda..                 sevgilerimle. 

Gülten Abacı

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.