banner392

Tam Kapanma öncesi köylere göç başladı.

Bugün Akşam saatlerinde saat: 19.00 da başlayacak yasak kapsamı öncesi başta İstanbul olmak üzere Bölgemize de çok sayıda göç olacak Gelenler için Ziraat Odasında Başkan ve çalışanlar mesailerini artırdılar.

Tam Kapanma öncesi köylere göç başladı.

Köylere gelmek ve oradaki arazilerinde çalışmak için ÇKS belgesi almak isteyenler ise Ziraat Odası önünde kuyurluklar oluşturuyorlar. Akşam saatlerinde bile İstanbul tarafından gelen araçlar Pamukova Trafik Bölge Müdürlüğü önünde denetimleri sıkalıştırmış oldukları gözlendi.

ÇKS BELGESİNİ KİMLER ALABİLECEĞİ YÖNÜNDE AÇIKLAMLAR YAPAN ODA BAŞKANI YAŞAR ULUKAYA ŞUNLARI ANLATTI.

Bir vatandaşın ÇKS (Çiftçi Kayıt Belgesi alabilmesi için bulunduğu il veya ilçede arazisi olması, bulunduğu bölgede üzerine kayıtlı tarlası olması lazım diyen Pamukova Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya

Tam Kapanma döneminde tarlasına gidebilmek için Çiftçi Kayıt Belgesi nasıl ve kimler alabilir sorularımıza açık açık yanıtlar verdi.

Yaşar Ulukaya Çitçi kayıt belgesinin art niyetle kullanılamayacağını da söyledi.

“ÇKS belegesi alan kışı ikamet ettiği mülkü ile arazisi arasında gidip gelmek için kullanabileceği bir belgedir. Gezi amacı ile kulanılmaz. Çarşıya çıkma ve gezme gibi bir lüksü olamaz. Eğer bu durmuda yakalanırsa gerekli cezayı yer.”diyen Ulukaya Çiftçi Kayat belgesi nedirn ne değildir. Tüm Detaylarını Pamukovahaber.com kameralarına anlattı.

İŞTE PAMUKOVA ZİRAAT ODASI BAŞKANI YAŞAR ULUKAYA’NIN ANLATTIMLARI ŞÖYLE:

TARIMSAL FAALİYETTE BULUNAN ÇİFTÇİLERİMİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAFTIR.
İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtildiği üzere Kovid-19 tedbirleri kapsamında tam kapanma 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan zamanda tam kapanma uygulanacaktır. Yasak süresince tarımsal ve hayvansal üretimlerini sürdüren çiftçilerimizin mutlaka Ziraat Odası Başkanlığına müracaat ederek 2021 güncel tarihli çiftçilik belgelerini Oda’dan almaları gerekir. Yapılan emniyet ve jandarma kontrollerinde izin belgesi ibraz edemeyen çiftçilerimiz cezai işleme tabi olabilirler. Sıkıntı yaşamamaları için kesinlikle yanlarında çiftçi belgelerini bulundurmaları gerekmektedir.
29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00 tarihleri arası sokağa çıkma yasağı ile ilgili çiftçilerimize duyuru;
Çiftçilerimizin üç hafta uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından sadece tarımsal ve hayvansal üretim yaptıkları bölgeler için muaf tutulmuştur.
Merkez ilçe mahallelerde ikamet edip köylerdeki tarlalarına araçları ile birlikte gideceklerin çiftçilikle iştigal ettiklerine dair belge (2021 GÜNCEL TARİHLİ ÇİFTÇİ BELGESİ) bulundurmaları, istendiğinde ise ibraz etmeleri zorunludur. Bu belgeyi ÜYE OLDUĞUNUZ ZİRAAT ODALARINDAN alınabilir.
Yapılan kontrollerde güvenlik güçlerimizi zor durumda bırakmamak için çiftçilerimizin Ziraat odamızdan aldıkları GÜNCEL 2021 tarihli çiftçi belgelerini mutlaka yanlarında bulundurmaları önemle rica olunur.

Oda Başkanı 

Yaşar Ulukaya

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2021, 01:39

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER