banner392

Sular dışarı akıyor Pamukovalılar bakıyor.

İlçemize Kartepe ye yakın bölgeden yıllar önce aspesli borularla getirilen Mühür Pınar suyu Eskiyayla köyü yakınlarında ve köyün ilerisinde birçok yerden patlamış ve dışarıya akıyor. Pamukovalı ise artezyen suyu içmeye devam ediyor.

Sular dışarı akıyor Pamukovalılar bakıyor.
Pamukova ya gelen Mühürpınar suyu artık sos vermeye başladı. Yaklaşık 30 yıl önce getirilen içme suyu boruların eskimesi yüzünden artık dağa taşa akar durama geldi.

Pamukova'nın bugünkü suyu zamanın belediye başkanı Muharrem Çuval zamanında 1970 yıllarında getirilmişti. O günlerde aspesli ve çapı küçük borularla getirilen suyun daha baştan yarısı dışarıda kalmıştı.

Daha sonra Şimdiki Belediye başkanı Cevat Keser in de Karapınar bölgesinden yeniden bir hatla suyu getirmesi ve bu borularında suyu alacak kapasitede olmaması yine suyun tamamı Pamukova ya getirilemedi. Aynı hattan Karapınar köyü içinde bırakılan bir çeşmeden insanlar su alabilmek için her gün araçları ile köye gidip oradan temiz su alabilmek için kuyruklar oluşturuyorlar.

Bir zamanlar meşhur işadamı Cem Uzanlar’ın Bakacak köyüne çiftlik kurduktan sonra Eskiyayla köyü Öküzyatağı mevkiinden belediye ye para ödeyerek aldığı mühürpınar için yüklü paralar ödüyordu. Tabiki seçimler öncesi yapılan propagandada önce Uzan’ ın suyunu kesip Pamukova ya getireceğiz diye meclis üyesi seçilenler seçildikten sonra Uzanlar çiftliğinden suyu kestiler, ama iktidarları döneminde belediyeye o kadar araç makine aldık diye gazetelerle reklam yaptılar.

Ancak onlarda o devasa makineler ile Yıllar öncesi Pamukova ya kol gücü ile Muharrem Çuval'ın getirdiği suyu yeniden açıp daha sağlıklı borularla getirmeyi başaramadılar. Seçim öncesi her siyasinin yeri geldiğinde önce Pamukova'nın suyu dediklerini Pamukovalılar unutmadılar. Ama bugüne kadar kimse yeni bir çalışma ile büyüyen ve su ihtiyacı artan Pamukova'yı temiz suya kavuşturamadı.

Şimdi Akçay da SASKİ tarafından yapılacağı söylenen Baraj dan sonra Pamukova nın suya kavuşacağını sananlara müjde! Yakında bakalım Akçay barajı ihalesi yapılacak. Bol bol haber yazarak Akçay Barajının Sakarya'yı kurtaracağını yazanlar, unutmasınlar ki Akçay da ağaçların kesiminden sonra çölleşen bölgede bu sene damla su yok. İyisi mi yaklaşan yerel seçimler öncesi başkan adaylarının mutlaka Pamukova için su propagandalarını seçim konuşmalarına almaları mutlaka onlara bir iki puan kazanacaktır. Diye düşünüyoruz.

Unutmayalım ki: Su Hayattır. Kim bilir belki de seçim kazandırır....

Pamukovahaber.com
Mehmet Yavuz


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2013, 21:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER