banner392

Pamukovalı su kuyruğunda

Pamukovalılar gün geçtikçe nüfusu artan ilçeye içme suyunun yetersiz gelmesi yüzünden içme sularını şehir dışındaki çeşmelerden temin etmeye çalışıyorlar.

Pamukovalı su kuyruğunda

Yıllar önce Mühürpınar denen Pamukova’ya 20 km uzaklıktaki  Kartepe yaylasının güneyinden getirilen suyun yetmemesi ilçede yaşayanları su arayışına sokuyor.

 

Karapınar köyü içinde Pamukova ya getirilen sudan bir çeşme bırakan belediyenin suyundan her gün Karapınar Mahallesine özel araçları ile gidenler haftalık sularını alabilmek için çok sayıda damacana doldurabilmek için dakikalarca sıra bekliyorlar.

 

Aracı olmayanlar ise tanıdık birinin arabası ile 3 km kadar uzaklıktaki Karapınar mahallesine giderek sularını temin edebilmek için çabalıyorlar.

 

Geçtiğimiz Mart ayındaki yerel seçim sonrası İçme Suyu işletmesini ilçe belediyesinin elinden alan SASKİ soruna çözüm bulmuş değil. Saski bu günü kadar sadece abonelikleri kendi üzerine alarak suyun litresini 2 tl ye çıkararak özelleştirdiği suyun fiyatını artırmadan başka yeni bir hizmet getirmiş değil. Ayrıca daha önce mühürpınar denen yayladan gelen yıllar önce yapılmış su boruları deforme olduklarından sık sık dışarıya su kaçırmaktalar. Saski ye yapılan ihbarları dikkate almayan kuruluş ay başları abonelerden paralarını geciktirmeden tahsil etmekte, borcu geciken abonelerin ise anında suları kesilmekte görevini saski bu alanda iyi yapmakta.

 

Kurban Bayramında öncesi Saski de çalışan personelden (isimlerini burada açıklamak istemediğimiz 3 çalışana) suların Eskiyayla yakınlarında dışarıya aktığını bildirdiğimiz halde bu günü kadar dışarıya akan suları hala tamir etmediler.

 

AlO ORASI 185 Mİ ….?

Şimdi buradan SASKİ ye arıza bildiriminde bulunuyoruz. (Yerin fotoğrafı 29.12.214 günü çekilmiştir.) Yerin koordinatları da verilerek arıza bildiriminde bulunuyoruz.
 
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 22:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gurbuz pertev
gurbuz pertev - 9 yıl Önce

Abonenin yerini çabuk buluyorlar acaba suyun güzergahıni hiç gezdiler mi gezselerdi bunuda görürler di birsürü eksik varken gene hizmet değil para peşine düştü ler

eleman
eleman - 9 yıl Önce

aferin sizde gelişme var. azıcık da halkın yanında olun. eleştirin kıyasıya. korkmayın arkanızdayız.

mtdr
mtdr - 9 yıl Önce

bnde bı ıhbarda bulundum ama hala bı gelısme yok.. eee memur olup kadroya gecmek bole bıse.. ıyı yayınlar

SIRADAKİ HABER