banner392

Pamukova Pazarında balık denetimleri arttırıldı.

Balık neslinin daha düzenli yetişmesi için pazarlarda balık satılan tezgahlardaki balıklar denetlendi.

Pamukova Pazarında balık denetimleri arttırıldı.

Pamukova Çarşamba Pazarında balık satıcılarını denetleyen Pamukova İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tazgahlardaki balıkların boylarını öçtüler.  Ölçüeri yapılan balıkların satılabilir boyutlarda olduğu görüldükten sonra balıkçıların hangi balıkların ölçülerde satılması uygun olması gerektiği bilgilendirme broşürlerini satıcılara teslimettiler. Tüketicilerin alacakları balıkların (hamsinin=9 cm, İstavritin = 13 cm, Palamutun= 25 cm a-olması gerektiğini söylediler.

Balık sezenu açıldıktan sonra denetimlerin arttığı Pamukova bu hafta pazarda Hamsi, İstavrit, Palamut, Barbun, Lüfer, gibi çeşitler vardı. En çok araran balık olan hamsi ise bu hafta tezgahlarda normal boy üzerinde olduğu görüldü.

İŞTE BALIKLARIN CİNSLERİNE GÖRE YASAL BOY ÖLÇÜLERİ ŞÖYLE.

Deniz Balıkları:

Hamsi: 9 cm, Tekir, Sardalye: 11 cm, Barbunya, İstavrit, Mezgit : 13 cm, Lüfer: 18 cm, Palamut: 25 cm, Bakalyaryo: 20 cm, Kalkan: 45 cm, Kılıçbalığı: 125 cm.

Tatlısu Balıkları:

Tatlısu Levreği: 18 cm, Siraz ve Tatlısu Kefali: 20 cm, Kadife, Sulak 26 cm, Karabalık: 35 cm, Sazar, Turna: 40 cm, Yılan Balığı: 50 cm, Yayın: 90 cm.

Not: Bunlardan daha küçüğünü avlayanlar ve satanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği el konulur ve para cezası uygulanır.

AVLANMASI YASAK BALIKLAR.

Yasak Türler:

Deniz Atı, Deniz Kaplumbağası, Deniz Alası, Büyük Camgöz, Fok, Yunus

Küçük ve tutulması yasak olan balık ve diğer deniz canlılarını avlayan ve bu konuda kanuna aykırı hareket edernler için ihabra telefonları şunlar.

174 Alo Gıda, 158 Alo Sahil Güvenlik, 156 Alo Jandarma

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 20:04

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER