banner392

Pamukova'da güzel şeylerde oluyor.

Pamukova da erken kalkanlar bazılarının görmediği güzellikleri de görüyorlar. Canlı yayınlar için çıktığımız sokaklarda gezdik…

Pamukova'da güzel şeylerde oluyor.

Artık yayınlarımıza daha sıcak görütüler katabilmek için başlattığımız çalışmalarımız kapsamında yapacağımız Canlı Görüntüleri stüdyomuza aktarabilmek için sabahları da erken kalkmaya başladık.

GÜZEL GÖRÜNTÜLER

Dün sabah erken satlerde Elperek Mahallesinde yaptığımız gezide çok güzel manzaralar ve sokalarda dolaşan sokak hayvanları, sokakları temizleyen Belediye çalışanları, bizlerin yaşaması için ekmek, pasta, börek çörek üreten fırınlar ve pastaneler, oralarda üretim için nasıl hazırlık yaptıklarını gördük.

Ben itiraf etmeliyim ki Çankakale de gördüğüm sokak canlılarının (kedi ve köpeklerin) nasıl korunduğunu daha önceleri de yazmış ve Çanakkale sokaklarından görüntüler paylaşmıştım. Ancak ilk defa Pamukova da sokakların sahipleri için belediyenin yapmış olduğu barınma kaplarını gördüm ve orada karşılaştığım havyanlar mutlu olduklarına tanık oldum. Hatta insanlara karşı her zaman korku salan bu canlılar şimdi anlaşılıyor ki insanlardan gelen sıcak yemek ve onlara gösterdikleri ilgi olmalı ne kadar da dost olduklarını daha çok göstermelerine neden olmuş ve ben biraz onlardan utandım.

Çünkü biz köyde büyüklerimizden öyle görmüştük bizim olmayan köpekleri taşlardık. Bahçalerimize giren yabancı köpekleri hoştlardık. Tüm bu öğrendiklerimizden olmalı. Ben dün sabah elimde bir sopa ile sokağa çıkmıştım.

İŞTE PAMUKOVA'DAN SICAK GÖRÜNTÜLER

Evimden ilk caddeye çıkışımda beni gören iki tane sokak kopeği bana doğra gelmeye başladı. Ancak ben hiç te heyecanlanmadım. Onlara İlk sesi ben verdim. Öndeki esmer olan kuyruğunu sallayarak bana gelmeye başladı, tüyleri sarı ve irice olan da onun hareketinden olmalı oda bana yaklaştı ve ilk hareket benden geldi sobami arkaya sakladım ve elimi onun başına koyup okşadım. O an o benim ona hoşt demeyeceğimi anlamış olmalı kı. Başını okşadığım yerini benim ellerimden uzaklaştırmadan sürtünerek sırtına ve kuyruğuna kadar teması kesmeden benren uzaklaştı ve arkadaşının yanına doğru sekerim sek yapan çocuklar gibi gösteri yaparak gidip onada bir fişe atıp ikisi beraber yolda biraz sarmal dolaş gösteri yaptılar. Benden uzaklaştılar. Ben ise yolum devam ettim. Az sonra ikisi de bana yoldaşlık etmeye başladılar. Bir sabah önceki gördüğüm Belediye tarafından Pamukova’nın bırçok yerine konmuş o yemek yerlerindeki kaplara yemek konmuş mu diye bakmak için vardığım yerdeki 3 gözlü metaldan yapılmış üzeri kapalı güzel yemek kapı içinde iki gözün kuru yiyecek. 1 gözün ise sıcak yemek olduğunu gördüm. Ve onu görntülemeye çalışırken gelene karabaş benim baktığım yerdeki yemek kabından yemeye başladı. Biraz yedi bende onu çektim ancak yemeği bitirmeden bıraktı. Demek karınları toktu. O hamleyi bana göstermek için yapmış olmalı.

Güzel bir an Sokakta bu canıları gerçekten korumak bakmak lazım, onlardan zarar gelmiyor. Hatta şu an dünya insanlarını kasıp kavuran Korona belası onlarda yok. Onlardan uzak durmamıza da gerek yok.

SOKAKLARI BİZDE TEMİZ TUTMALIYIZ.

Sabahları erken kalkıp bizim için sokakları temizleyen Belediye temizlik çalışanları nın bizlerden bir istekleri var. “Lütfen çöpleri çök kutularının içine atsınlar” Aslında bu bir istek değil bizim onlar demeden yapmamız gereken doğru davranış.

Gerçekten sabah erken kalkanlar görsünler sokaklar da bizlerede düşen görevler var. En azından çöpleri çöp könteynrlarının içine atmalıyız. Hatta yolda gördüğümüz bir çöpü de alıp konteynr içine koymalıyız. Sokaklarda uçuşan poşetleri çöp kutularına koymalıyız. Zamanımız olursa onları toplayıp ayrı bir pöşete koyup geri dönüşüm için alınabilecek bir yere koymalıyız.

Temizlik çalışanlarının bir isteği de çöp kutularının kapaklarının açık bırakılmaması. Bazı hayvan severler kedi ve köpekler atılan atıkları yesin diye çop kutularını özellikle açıyorlar. Şunu unutmayalım ki kedi köpek ve biz insanlar canlıyız hepimiz taze gıda ile beslenir eskiyen kokuşmuş, yemekler yemeyiz. O zaman çöp diye atılan atıklar değil evimizde taze yemek ve çorbaları da bizden fakı olmayan köpek ve kedilerin beslenmesi için taze yiyecekleri onlara vermeliyiz. Yoksa kokuşmuş yemeklerden kendine yiyecek bulmaya çalışan kedi ve köpekler çöpe atılmış atıkları her tarafa dağıtırlar.

Pamukova Haber

Mehmet Yavuz

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2021, 08:13

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER