banner392

Pamukova bugünde deprem bölgesine 1 tır ve 2 kamyon gönderdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiği Bölgeye bugünde Pamukova 1 tır ve 2 tanede odun yüklü kamyon gönderdi.

Pamukova bugünde deprem bölgesine 1 tır ve 2 kamyon gönderdi

Pamukova Kaymakamlığı önünden gönderilen yüklü tırların yüklenmesi sırasında askerler de vatandaşlarla birlikte çalıştılar.

Öğleden sonra yola çıkan tır ve kamyonları kalabalık bir topluluk uğurladı.

PAMUKOVA YARDIM GÖNDERMEYE DEVAM EDECEK

Yarında gönderilecek olan tırların yükleri için gece saatlerine kadar çalışan gönüllülerin yanında olan Pamukova Belediye Başakanı Güven Övün, yardımlarını  esirgemeyen gönüllülere teşekkür etti.

Güven Başkan şunları söyledi.

Gönüllülerle beraber yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Buraya gelan yardımlar tasnif edilip tırlara yükleniyor” diyen başkan:

Bundan sonraki ihtiyaç sadece gıda üzerine olacak. Bunu belirtmek istiyoruz. Ramazan aylarında dağıttığımız Ramazan Kolisi dediğimiz şekilde yardım yaparsak çok daha akılcı olacaktır. Vatandaşlarımızdan istirhamımız bu yöndedir. Sadece kuru gıda getirsinler, salça getirsinler, sadeca ramazan kumanyası şeklinde getirirlerse daha iyi olur. Burdaki yardımlar gece 24.00 a kadar kabul edilmektedir” dedi.

YARDIMLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFINDA TOPLANIYOR.

Vakıfta görevli Fevziye Mahallesi Muhtarı Bahadır Taşkın da yardımlarla ilgili şunları söyledi:

“Biz burada gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. gece saat 24.00 a kadar Pamukova da yardım getiren vatandaşlarımızın yardımlarını kabul ediyoruz. Burada gönüllü bayan akradaşlarımız Milli Eğitimden gönüllülerimiz var. Din görevlilerimiz var. Onların nezaretinde gelen yardımları kabul ediyoruz. Gelen yardımları burada açılıyor. Ayrıştırma yapılıyor. Kullanılmayacak şekilde olan yardımları göndermiyoruz. Bay, bayan şeklinde üzerlerine yazılar yazılıyor. Berelar ayrı, eldivanler ayrı, Yeniler ayrı şekilde konuyor. Giyilmiş kıyafetler ayrı şekilde koyuluyor ve o şekilde gönderiyoruz.

CANLI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE FOTOĞRAFA TIKLAYIN

PAMUKOVA BUGÜN 5. TIRINI GÖNDERDİ.

Bugün arkadaşlarla birlike 5. Tırımızı gönderdik. 2 kamyonda odun gönderdik. Toplamda bugün 7araç gönderdik. Bugün gelen araç çıkmayacak. Gelen malzemeler yarın çıkacaktır.

GIDAYA İHTİYAÇ ÇOK.

“Gelen talimatlar doğrultusunda gıdaya ihtiyac çok olduğundan Ramazan Kolisi şeklinde gıda istendiği söylendi. Kaymakam bey tarafından bizlere iletildi. Bundan sonra gelecek olan yardımlar ise Ramazan Kolisi şeklinde gelirse bizlerde o şekilde yarıdımlarızı ulaştırırız inşallah”

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2023, 22:23

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER