banner392

Malgadın Mantarı Böyle avlanıyor.

Doğal Mantar yeme alışkanlığımız son yıllarda acayip şekilde arıttı. Özellikle Pandomi sürecin de etkisiyle köylere akın edenlerin önemli bir bölümü mantar uzmanı oldu bile.

Malgadın Mantarı Böyle avlanıyor.

Köy hayatına yeni başlayanlar doğal hayattan da daha fazla yararlanabilmek için gösterdikler çaba gerçekten taktir edilecek düzeyde.

Artık ormanlar, meralar araziler insan kaynıyor tabiî ki bir kismı emlak işleri için arazi avı peşinde dolaşırken bir kısmı sadece spor olsun gibi gezilerle mantar toplamayı da yanlarında bir yeni kazandıkları kazandılar ve mantar onlaında beslenme biçimi oldu.

Bizler de kendi çevremizi daha iyi tanımak için, bölgemezin nerelerinde mantar yuvaları var diye araşırıyoruz da. İşte bugün ben Malgadın Mantarı dedikleri mantarı daha yeni öğrendim. İlk zamanlar o mantarı yemezdim. Tabi şimdi yemeyi öğrendim. Gerçekten mükemel bir mantar Malgadın. Tadı ile temiz duruşu ve asaleti ile görüntüsü ile güzel bir mantar. Ben artık Kanlıca, (rengi kırmızı ve içinden kan kırmızı sular çıkan) mantardan sonra Malgadın Mantarı da yemeye başladım. (Malgadin Kanlıcanın aksine daha diri bir duruşu olan içinden ne kan nede su çıkmayan bir mantar.

İŞTE O MANTARI TOPLAMASINI NASIL BULUNDUĞUNU BİR VİEDO ÇEKİMİ İLE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. (videomuzu izleyince beğenmeyi unutmayın lütfen)

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER