banner392

Leylekler Nerede kaldı.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi doğal dengeyi çok derinden etkiliyor. Mevsimlerin de değişmesine neden oluyor. Mart ayında Ülkemize gelen göçmen kuşlar Nisan ayı oldu hala gelmediler ya da telef oldular.

Leylekler Nerede kaldı.

Karapınar Mahalesinde yuvası olan leyek ailesi geçtiğimiz yil bu günlerde çoktan gelmiş hatta yuvalarını onarmış yenilemiş ve yuvaya yumurtalarını yapmaya başlamıştı. Ancak bu sene Karapınar Leyleklerinin yuvalarında otlar bitti, leylekler ise hala gelmedi.

2 GÜN ÖNE PAMUKOVAYA GELEN LEYLEK SÜRÜSÜ NEREDE

Göçmen Kuşlardan olan Leylekler sonbahar da Afrikaya sıcak ülkelere göç ediyorlar. İlkabar da ise Yeniden kış öncesi gitikleri ülkelere geri dönüyorlar. Leyleklerin gidişi ve gelişi gerçekten bir bilinmez roman gibi ancak bizim bildiğimiz kadarı ile içgüdüleri ile hareket eden bu hayvanlar sürü haline de birlikte göç yolaranı birlikte gidip geliyorlar.

LEYLEKLERİNİ YUVASINDA OTLAR BİTTİ

Geçtiğimiz günlerde Pamukova üzeninde  görünen leylek sürüsü vardı. Pamukova üzerinde kalabalık bir leylek sürüsü sanki birlikte geldikleri arkadaşlarını geçkiğimiz yıllarda yuvaları olan yerlere birakıp bir birbirleri ile vedalışıp onlar diğerlerini bırakacakları yerlere doğru geçiyorlar gibiydiler. Havanın kapalı olması nedeniyle her türlü tehlikeye karşı yüksetk ucuyorladı. Leyklerin yere inmeden gitmiş olma ihtimalı olabileceği gibi yükseklere yağan kar ve soğuk havadan da etkilenerek telef olabilecekleri de ihtimal var.

Yine de Leykeler bizim birlikte yaşadığmız bu dünyada dostlarımız ve bizim görsel olarak ta görüp onların yaşamalari için içimizden iyi dileklerle andığımız parçalarımız olan dostlarımız oluyorlar. İşte bizim yayamımıza renk katan o canlıları biz görmedğimiz için haberini yazdık. Gelirlerse yine onları yazarız.

Mehmet Yavuz.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER