banner392

Kurban Bayramında camiler doldu taştı.

Pamukova’da Kurban Bayramı, Bayram Namazının kılınmasından sonra başladı. Camilerden çıkan vatandaşlar önce mezarlıkları ziyaret ettiler, daha sonra kurbanlarını kestiler.

Kurban Bayramında camiler doldu taştı.
Pamukova da havanın da güzel olması bayram sevincini bir kat daha arttırdı. Mezarlıkları ziyaret edenler geçmişlerine dualara okudular.

Bayramın en önemli özelliği olan Kurban kesimi ise bu sene daha çok hayvan yetiştiricilerinin düzenle oluşturdukları çiftliklerde yapıldı. Kurban alanlar kesimlerini düzenli çitliklerde yaptırdılar.

Nalbant Besi çiftliği gibi çok sayıda çiftlikte hazır bekleyen kasaplar ve yüzücüler kurban sahiplerinin kurbanlarını kestiler, kurban sahiplerine ise kavurma ve çay ikramları yapıldı.


Teşvikiye de hayvan yetiştiricisi olan Suat Şahin’den kurban alanlar sabah erken saatlerde kesim yerine gelerek kurbanlarının kesim sırasını bekledikleri anda kendilerine ikram edilen kurban etlerini yediler çaylarını içtiler. Akşam saatlerine kadar devam eden kurban kesimi yapılan ilçede herhangi bir kesim kazası haberi gelmedi.

Çiftliklerin kurban kesimi işine el atmaları eskiden kalma çevreyi kirleten görüntülerin azalmasına neden oldu.

Huzur içinde başlayan bayram eş dost ziyaretleri ile devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2012, 00:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER