banner392

Kırklareli Valiliği Meralardan otlatma ücreti alınacak haberine açıklama yaptı.

Kırklareli Valiliği “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, sadece Kırklareli İli’nde ve ilk defa uygulanacağı iddia edilen mera alanlarında, hayvan otlatanlardan hayvan başına para alınacağı ile ilgili yapılan haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor” dedi

Kırklareli Valiliği Meralardan otlatma ücreti alınacak haberine açıklama yaptı.

İŞTE VALİLİĞİN RESMİ İNTERNETSİTESİNDE YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE.

T.C.

KIRKLARELİ VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Basın Açıklaması (2020-109)

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan, Kırklareli Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, sadece Kırklareli İli’nde ve ilk defa uygulanacağı iddia edilen mera alanlarında, hayvan otlatanlardan hayvan başına para alınacağı ile ilgili yapılan haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

İddiaların aksine;

İlgili yazıda İfade edilen bedeller 4342 sayılı Mera Kanunu’nun 26.maddesi gereği; her yıl 81 ilimizin Mera Komisyonları tarafından belirlenmektedir. Toplanan bedeller Mera Yönetim Birlikleri ve Köy Muhtarlıkları tarafından bünyelerinde bulunan ‘’Mera Hesabı’’ na aktarılmak üzere köy sandığına gelir kaydedilmekte ve meraların ıslahı, bakımı ve geliştirilmesinde kullanılmaktadır.

İfade edildiği gibi bu uygulamanın ilk defa ve sadece ilimizde yapıldığı, bedelin İl Müdürlüğümüz tarafından tahsil edileceği gibi bir durum söz konusu değildir. Mera Komisyonu tarafından alınan bu karar sadece ve ilk defa ilimiz tarafından değil; İlgili kanunun yayınlandığı 1998 yılından itibaren 81 İl tarafından alınan bir karardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER