banner392

Fethiye’de HES lere karşı köylüler eylem yaptı

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yapımı devam eden Hidro Elektrik Santrali’ne (HES) tepki gösteren çevreciler ve köylüler eylem yaptı.

Fethiye’de HES lere karşı köylüler eylem yaptı
Ellerinde Türk bayrağı ve pankartlar santral alanına gelen eylemciler santral görevlileri arasında gergin anlar yaşandı. Fethiye’nin Yanıklar Köyü'nde Kargı Çayı üzerinde yapımına başlanan HES inşaatı köy halkı ve çevrecileri isyan ettirdi. Akarsuyun borulara alınacağı 3 kilometrelik hat boyunca ağaç kesimleri devam ederken, minibüslerle bölgeye giden 150 çevre gönüllüsü ve köylüler, yürüyüş yaparak HES inşaatının idare merkezine gitti. Kesilen ağaçların arasından yürüyen grup 'Su Hayattır Satılamaz', 'Santral Yapma Boşuna, Yıkacağız Başına' şeklinde slogan attı. Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşün ardından santral merkezine ulaşan grupla, santral çalışanları arasında tartışma yaşandı.
Eylem yapan grup, santral görevlilerine bölgeyi terk etmeleri konusunda sert uyarılarda bulundu. İnşaat önündeki yüklenici firma amblemli flamaları da gönderden indiren eylemciler, protestolarını alkışlar ve ıslıklarla sürdürdü. Santral görevlileri tarafından olay yerine çağrılan Jandarma, gerginliğin tırmandığını görünce müdahale etti. Kalabalığı sakin olması yönünde uyaran güvenlik güçleri, köy muhtarlarını bir araya toplayarak gurubu kontrol altına almaya çalıştı. Kısa süreli tartışmanın ardından eylemciler inşaat alanından ayrılarak Kızıldere Piknik alanında bir araya geldi. Yanıklar Köyü Muhtarı Rüstem Koyuncu,
"Bu santral inşaatıyla ilgili izin belgelerinin bulunup bulunmadığını bilmiyoruz. Var deniyor ama çıkarıp gösteremiyorlar. Bu nedenle öncelikle gidip gerekli araştırmayı yapacağız sonrada gerekirse eylemlerimiz devam edecek" dedi.

Kargı Köyü Muhtarı Mithat Sarı ise, Gerekli araştırmaları yapmak, haklıyken haksız duruma düşmemek için şimdi gidiyoruz. Orman işletmede yapacağımız görüşmelerin ardından eğer bu firmanın gerekli izinleri almadığını anlarsak, bu konteynerleri elimizle Kargı Çayı’na atacağızö dedi. Eylemciler 8 Ağustos'ta Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü önünde buluşmak üzere olaysız bir şekilde dağıldı
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2011, 02:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER