banner392

Eyy Vatandaş..! Adalet olmasa yolunda olmaz.

Ülkemizde gerçekten her şeyin üstünde adalet dedirtecek bir hikaye bu okuyun lütfen…

Eyy Vatandaş..! Adalet olmasa yolunda olmaz.

Pamukova da 2004 Yılında 9 köyde Tapu Çalışmaları gerçekleştirildi. Çilekli, Hüseyinli, Kemaliye, Gonca, Kadıköy, Ağaççılar, Kazimiye, Eskiyayla köylerinde yapılan tapu çalışmalarını gerçekleştiren “Özel Kadastro” sonunda 10 bin dönüme yakın arazi öçümleri yaparak tapuladı.

Çalışmalar başlamadan önce köylerden bilirkişiler seçildi. Yeminli bilirkişilerin bir kısmı gerçekten köyünü terk edeli 50 yıl olmuş ve köyde hiçbir bilgi arşivi kalmamış kişilerden seçilmişti.

Pamukova'nın 9 köyünde yapılan çalışmalar sonunda 300 dolayında dava açıldı. Davalar uzun süre devam etti. Öyle ilginç olaylar oldu ki. Bazı köylerde hiç bilinmeyen kişilere toprak yazıldığı iddiaları haberlere konu oldu.

En ilginçleri ise (aa adlı köyde) bağkur da görevli bir memurun üzerine araziler çıktığı söylendi. Bağ-kur dan emekli edilen kişilerden arazi alındığı ve bazılarının da bu şekilde emekli edildiği söylentileri çokça dillendirildi.

BAZI  KÖYLER DE ARAZİ YOLLARI BİLİR KİŞİLERİN BEYANI ÜZERİNE HASIMLARIN YOLLARI AÇILMADI. YADA ONLARDAN FAZLA HAZİNE YE, KÖY TÜZEL KİŞİLİKLERİNE MERALARA FAZLACE KESİNTİLER YAPILDI.

2004 Yılında yapılan Pamukova ve Köylerinde Tapu Çalışmaları yapılalı tam 16 yıl geçti. Ancak hala köyde şahısların arazilerine açılmayan yollar için vatandaşlar yol istiyoruz diye şimdi yeniden davalar açıyorlar ve onlara Mahkeme geçit haklarını bu açılan davalar yolu ile veriyor.

Dün Eskiyayla da M. Kocagöz adlı vatandaşın açığı “ Tarlama Yol istiyorum” davası için olay yerinde tanık olarak bulunduk ve Gerçekten Adalet olmasa vatandaşımıza yolda yok” diye düşündük.

Gerçekten bu düşünceyi haberimizde paylaşırken, olay yeri inceleme ve keşif için gelen Pamukova Asliye Hukuk hakimizin adalet dağıttığı Eskiyayla da iş bitiminde dava açan M. Kocagöz’ün ricası üzerine Mahkeme Keşfi ekibi ile birlikte hatıra fotoğrafının çekilmesine izin verdi. Hakim Bünyamin Kurşun ve bilir kişiler ile İlçe Kadastro ekibi, Pamukova Jandarma Bölük Komutan yardımcısı Astsubay Ali Kemal komutan ve tanıklar dava açan vatandaşa yeni adalet ile izin verilmesine şahit oldular. Arazisine Geçiş yolu çalışmalarına bizde tanık olduk. Duruşma bir ileriki tarihe verilirken duruşmanın Pamukova Mahkemesinde yapılacağını tebliğ eden hakim bey geçiş için yapılan inceleme sonunda 5 tercihli yerden en uygun olan bir yere onay vereceklerini söyledi. Bizde Pamukova’nın yeni hakimi Bünyamin Kurşun’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

GÜNLE İLGİLİLİ ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER PAMUKOVAHABER.COM HEDİYESİDİR.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2020, 10:25

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER