banner392

Eskiyayla da su çıktı.

Pamukova Eskiyayla köyü tarihinde bir ilke imza attı. 1150 metre rakımlı Köyün kurulduğu günden beri yer altından hiç su çıkarılamamış, ya da yapılan bir iki sondajda ise su çıkmamıştı. Şimdi ise tarihe not düşecek su bulundu.

Eskiyayla da su çıktı.
Köyde hayvancılık yatırım çalışmaları yapan İstanbullular Arpalık denen mevkide 120 metre derinlikte su buldular. Köy ise ilk defa yüksek tepelerde nasıl su çıktı diye şimdi merak ediyorlar.

Yaklaşık 3 aydan beri köyde hayvancılık yatırımı için çalışmalar yapan yetkililer bölgede 200 büyükbaş hayvan çiftliği için kolları sıvadılar. Köyün doğu bölgesinde Arpalık denen bölgede satın aldıkları 50 dönümlük arazide çalışmalar başlattılar. Ancak atıl bir bölge olarak bilinen, fakat doğal güzellikleri tartışılmaz yerde önemli bir yatırım çalışmaları yapan yatırımcılar yılmadan, bıkmadan, çekinmeden bölgeye el attılar. İlk iş 200 simentel cinsi hayvanın bakımı için öncelikle su gerekiyordu. Bir taraftan tesislerin projeleri ve yatırım çalışmaları, bir taraftan da yerde su bulunması çalışmaları başlatıldı.

Yapılan su belirleme çalışmaları sonrasında sondaj yapıldı. 120 metrede suya ulaşıldı.
Şimdi ise tesislerin yapımı daha da hızla devam ettiriliyor. İki gün önce yeryüzüne çıkan su artık bölgede hem bir ilk olacak, hem de başkalarına örnek olacak.
Köylü ise olmaz diyordu. Çıkmaz diyordu. Artık onlarda gördüler bundan sonra “Demekki oluyormuş diyecekler”

Eskiyayla da Hayvancılığın gelişmesi açısından köyde yapılan yeni çalışmaların örnek olacağı tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2012, 12:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER