banner392

Deva Partililer, Kadınlar Gününde ‘Umutsuzluğa Yer Yok’ dediler

8 Mart Dünya Kadınlar gününde Gar Önünde stant kurup Stantta Ekonomide şiddete maruz kaldık” diyerek mutfağın, pazarın ve marketin yangın yerine döndüğünü söylediler.

Deva Partililer, Kadınlar Gününde ‘Umutsuzluğa Yer Yok’ dediler

Ancak Umutsuzluğa yer yok Umut işiğini birlikte yakacağız, şehrimize ve ülkemize Deva olacağız dediler. Ve basın açıklaması yaptılar.

DEVALI KADINLAR “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE” BASIN AÇIKLAMASI YAPTIILAR.

Atatürk Bulvarı Tren Garı Önündeki meydanda stant kuran ve burada bir araya gelen DEVA Partisi Yöneticileri ve Kadın Çalışmaları Başkanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların artık her gün gelen zamlarla “Ekonomik şiddete” de maruz kaldığına dikkat çekerken, “mutfağın, pazarın ve marketin yangın yerine döndüğünü” söyleyerek, “Ancak, umutsuzluğa yer yok”, umut ışığını birlikte yakacağız, şehrimize ve ülkemize DEVA olacağız. Bu vesile ile Sakarya’mızın ve ülkemizin emekçi kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamak istiyoruz. Kadın Varsa DEVA Var.’’ dediler. Yapılan basın açıklamasında;

ülkemizde kadın, can yakan pek çok sorunla mücadele etmektedir. Kadına yönelik şiddet sadece ‘Fiziksel şiddet’ olarak değil, ‘Psikolojik şiddet’ hatta ‘Ekonomik şiddet’ şeklinde çeşitlenmiş, katlanmış durumdadır. Cep yakan bu zamlar, yeni bir şiddet türünü hayatımıza katarak, 'Ekonomik şiddeti' ortaya çıkarmaktadır. Bu sıkıntılarla mücadele eden kadın psikolojik olarak da olumsuz etkilenmekte, fiziksel şiddete de dönebilen çoklu şiddet sarmalı kadını esir almaktadır. Kadın bugün ülkenin her yerinde evde, işte, okulda, tarlada, pazarda, markette farklı bir yönetim anlayışına olan ihtiyacı görüyor, cüzdanında ve mutfağında can yakıcı hayat pahalılığıyla bunu yaşıyor. Kadın, değişen zorlaşan hayatına çözüm üretebilecek desteklere gereksinim duyuyor. Sözün özü değişimin gerekliliğini görüyor, ülkenin daha iyi yönetilmeye ihtiyacı olduğunu hissediyor, çıkış yolu arıyor, bu sorumluluğu layığı ile alıp, çözüme taşıyacak yöneticiler arıyor. Bakınız partimizin % 35 cinsiyet kotası bulunmakta. Ülkemiz tarihinde, kutlu mücadelede kadının emeği görmezden gelinemez. Kadınlarımız, hakları için de emek vermiş ve mücadele etmiştir. Kadın ve erkekler dünyayı birlikte güzelleştirecektir.

FİLE DOLMUYOR, MUTFAK YANIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubatta yıllık tüketici enflasyonu yüzde 54,44’e yükseldi. Gerçek hissedilen enflasyon ise bunun çok daha yukarısında. Türk-İş verilerine göre, 2022 Şubat'ta açlık sınırı asgari ücretin 300 TL üzerine çıkarak 4 bin 552 TL'ye yükseldi. Şubatta yoksulluk sınırı ise 15 bin lirayı aştı. Yani bir eve 3 asgari ücret de girse o hane yoksul sınıfında bugün. Ekonomik krizle birlikte yükselen enflasyon ve durdurulamayan zamlar, pahalılık ülkemizi yeniden derin yoksulluğa mahkum etmekte, gelir adaleti bozulmakta, orta sınıf adeta yok olmaktadır. Bu büyük krizin en büyük yükünü ise bugün yine kadınlar yüklenmektedir. Pek çok kadın cüzdanındaki parayla çıktığı pazardan, marketten, sayıyla aldığı sebze, meyvelerle ve dolmayan poşetler, filelerle evine geri dönmek zorunda kalmaktadır. Çoğu zaman bu poşetlerde temel gıda maddeleri, peynir ve et de olmamaktadır. İşte bu sebeple kadın bugün çözüm arıyor, umut arıyor, bu sorumluluğu liyakatle alıp çözüme taşıyacak yöneticileri arıyor.

DEVA KADINLARI UMUT IŞIĞINI YAKTI

Bugün ülkemizin her yerinde Deva kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile şu mesajı veriyor; 'Evet faturalar cep yakıyor, evet fileler dolmuyor, evet mutfaklar yangın yeri' ama biz diyoruz ki umutsuzluğa yer yok, 'Deva Varsa Umut Var'. Bizler Deva Kadınları olarak ülkemiz için, çözüm üretmek için gayretle çalışıyoruz. Ülkeyi tünelin sonundaki ışığa çıkaracak, kadına, erkeğe, gence, yaşlıya, engelliye nefes aldıracak olan DEVA Partisi var. Ülkemizin iyiye, güzele, doğruya ve değişime giden, umuda yürüyüşünde yanınızda biz varız. DEVA Partisi var. Bu yolda birlikte kol kola yürüyecek DEVA Kadınları var yanınızda. Şehrimizdeki kadınlarımızı da bu önemli günde Deva Kadınlarına katılmaya davet ediyoruz. Gelin Umut ışığını birlikte yakalım, gelin önce şehrimize ve sonra ülkemize Deva olalım.

DEVA PARTİSİ KADIN POLİTİKALARI BAŞKANLIĞI

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2022, 21:42

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER