banner392

Çevik Bir den çok Murat Koç Pamukovalıların dikkatini çekti

Dünkü Ulasal gazetelerde eski Genel Kurmay 2. Başkanı Çevik Bir in ifade vermeye gittiği anda, yanında görülen şoförü Murat Koç Pamukovalılar tarafından hemen tanındı. Fotoğrafta Çevik Bir le aynı karede görülen asker olan Murat Koç Çevik Bir’in şoförlüğünü yapıyor.

Çevik Bir den çok Murat Koç Pamukovalıların dikkatini çekti
Dün İstanbul Cumhuriyet Savcılığına korumaları ve şoförü ile birlikte ifade vermeye gelen eski Genel Kurmay 2. Başkanı  Çevik Bir tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’dan ele geçirildiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili olarak ifade verdi. Şikayetci olduğu söylenen emekli Orgeneral İsmail Koçman  “Benim tüm general olarak görev yaptığım dönemde kurumsal santrallerin dinlenmesi neticesinde bir ses kaydım var” dedi. Çevik Bir ise bu soruyu cevapsız bıraktı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında  yaklaşık bir haftadır mağdurların ifadesi alınıyor. Savcı Altınışık, dün de Çevik Bir ile İsmail Koçman’ı dinledi.
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sabah saatlerinde avukatı İlkay Sezer’le birlikte gelen Koçman, yaklaşık yarım saat “mağdur” sıfatıyla ifade verdi. Koçman, basın mensuplarının soruları üzerine, “Şikayetçi oldum. Benim tümgeneral olarak görev yaptığım dönemde kurumsal santralların dinlenmesi neticesinde bir ses kaydım var. Başka bir şey yok” dedi.  Konuşmanın içeriğinin ne olduğu sorulan Koçman, bir hastane başhekimiyle yaptığı
görüşmenin kaydedildiğini, askeri ya da göreve ilişkin konuşmaların bulunmadığını söyledi. “Dinlenildiğinizden bilginiz var mıydı?” diye sorulan Koçman, “Hayır. İlk kez duyuyorum” şeklinde karşılık verdi. Koçman’ın adliyeden ayrılmasının ardından emekli Orgeneral Çevik Bir de adliyeye gelerek Savcı Altınışık’a “mağdur” sıfatıyla ifade verdi. Bir, adliyeden ayrıldığı sırada basın mensuplarının yönettiği soruları cevapsız bıraktı.
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2010, 00:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER