banner392

Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferinin 97. Yılını anma günü Pamukova’da da törenlerle kutlandı. Sabah saat: 9.30 da Tören alanında Atatürk büstü önüne kurum ve kuruluşlar çelenkler koydular.

Törene Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Cevat Keser, Cumhuriyet Savcısı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Milli Eğitim müdürü, çeşitli okullardan öğrenciler, öğretmenler ve Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldılar.
 
Atatürk anıtı önüne çelenklerin konmasından sonra tören Atatürk Kültür Merkezinde devam etti. Kültür merkezinde günün anlam ve önemeni anlatan konuşmalar yapıldı. Garnizon Komutanlığından bir Üsteğmen yaptığı konuşmada günün önemini anlattı.
 
“Çanakkale Savaşı ile 1915 yılında Çanakkale de düşmanların ağır yenilgiye uğradığı yıldır. Bu savaşlarda milletinden aldığı güçle 1919 yılında Samsuna çıkmış, kurtuluş savaşını başlatmış, savaş sonunda Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına önderlik etmiştir. Çanakkale de yakılan meşale ülkeyi aydınlatır hale gelmiştir. Bu harp her Türk askerinin cesaretini, hem de Türk Milletinin fedakarlık ve azmini bir kez daha tüm Dünyanın gözleri önüne sermiştir. Gururla ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferini 97. Yılını kutladığımız bu günde bu cennet vatanı bize emanet eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyor, bu günlere gelmemize vesile olan şehitlerimizin aziz hatıraları önünde yad ediyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
 
Günle ilgili Elbirlik İlköğretim Okulu müdürü Necmettin Hıra’da Çanakkale Savaşlarını anlattı.
 
Bir öğrenci ise günle ilgili şiir okudu.
 
Çanakkale Şehitleri anma haftası dolayısıyla bazı okullarda yapılan öğrenciler arası şiir kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Plaketler verildi. Şiir ve kompozisyon dalında birinci gelen öğrencilere Kaymakam Tuncay Dursun, ikinci gelen öğrencilere Garnizon Komutanlığına vekaleten bakan Üsteğmen Mustafa Sarıkaya, Üçüncü gelenlere ise Belediye Başkanı Cevat Keser ödüllerini verdiler.
 
Programın son bölümünde Kemaliye İlköğretim Okulu öğrencileri “Çanakkale Destanı ” adlı tiyatro oyununu sergilediler. Törene katılanlar öğrencilerin sergiledikleri tiyatroyu ilgiyle izlediler.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2012, 10:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER