banner392

Çanakkale Şehitlerini anma gününde şehit yakınları ziyaret edildi.

Pamukova da Çanakkale Zaferini kutlama gününde Pamukova Kaymakamı ve devlet görevlileri şehit yakınlarını ziyaret ettiler.

Çanakkale Şehitlerini anma gününde şehit yakınları ziyaret edildi.
Resmi törenlerde her zaman törene resmen davet edilen 1986 yılında Şırnak Uludere de PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit olan Mekece köyünden Er. Emin Büyükgöl’ün annesi Eda Büyükgöl ile birlikte, Yine 1991 de Şanlıurfa Viranşehir de şehit olan Mustafa Çalık’ın ailesi ziyaret edildi. Kaymakam, Garnizon komutanı, Cumhuriyet Savcısı, Jandarma Bölük Komutanı, Emniyet Müdürü nün birlikte ziyaret ettikleri Mustafa Çalık’ın evinde konukları kardeşi Ali Çalık ve aile efradı karşıladılar.
 
Şehit ailesi ile bir süre sohbet eden kaymakam Tuncay Dursun acılı aileye sabır diledi. Ali Çalık ise kardeşinin 1991 yılının Şanlı Urfa’da vatanı görevini yaparken nöbet esnasında pkk’lılar tarafından açılan ateş sonucu şehit düştüğünü anlattı. “Vatan sağolsun” dedi. Yine başka bir şehit olan Mekece köyünden Emin Büyükgöl’ün annesi Eda Büyükgöl’de tek oğlunu vatan için şehit verdiklerini anlattı. Eda Büyükgöl: “ Benim biricik oğlum da 1986 yılında Şırnak Uludere de pkk terör örgütü ile girdiği çatışmada vatanı için şehit düştü” dedi. Konuşurken gözleri dolan anne Eda Büyükgöl “Benim çocuğum vatan için şehit oldu. Bizleri hatırlamanız ziyaret etmenizden dolayı gurur duyuyoruz. Devlet her türlü yardım ve destek veriyor. Hepinizden Allah razı olsun. Yeter ki vatan sağ olsun” dedi.

 
Mustafa Çalık’ın yakınları ise Kaymakam beye ve kendilerini ziyaret eden konuklara teşekkür ettiler. Şehit yakınlarını ziyaretten sonra evden ayrılırken Kaymakam şehit annesi Eda Büyükgöl’ün elini öptü ve izin istedi. Kaymakam ve birlikte gelen yetkililer şehit yakınlarının ziyaretinden duygulu şekilde ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2012, 10:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER