banner392

Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yılı kutlandı.

Tüm Yurtta olduğu gibi 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları ve Deniz Zaferi Pamukova’da da kutlandı ve Günle ilgili etkinlikler yapıldı.

Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yılı kutlandı.

1915 Yılında Çanakkale’yi geçerek İstanbulu İşgal edeceğini düşünen İngiliz ve Fransa gibi emperyalis ülkelerin gemilerini Çanakkale açıklarında denizin dibine gönderen Türk Milletinin önderi Mustafa Kemal Paşa liderliğndeki savaşı kazanan atalarımızı bugün anarak Zaferin 108. Yılını çeşitli etkinliklerle andık ve kutladık.

Sabah saatlerinde Pamukova Belediyesi önünde düzenlenen ilk törende Atatürk büstü önüne çelenkler kondu.

Kaymakamlık Çelengini Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadın eşliğininde Kaymakımlık çalışanları koydular. Belediye Çelengini ise Başkan Güven Övün Belediye çalışanları ile koydu. Asker çelengi ise 46. Muhimmat Bölük Komutanı Üsteğmen Burak Özbakır koydu.

Törene Pamukova Cumhuriyet Baş Savcısı Yunus Emre Saraç, Jandarma Bölük Komutanı Aydın Kutlu, Emniyet Müdür vekili Mustafa Elmas ve siyasi parti başkan ve yöneticiler, Gaziler ve vatandaşlarda katıldılar.  

Kutlama Törenini Pamukova İmam Hatip Müdürlüğü hazırladı. Okul Müdürü Yılmaz Aslan programı arz ettikten sonra alanda günle ilgili konuşalar yapıldı.

Törenin geri kalan bölümü Pamukova Belediye Kültür Salonunda devam etti.

Kültür Salonunda toplanan okullardan seçilen öğrenciler ve öğretmenler günle igili konuşmalar yaptılar. Günün anlamına yakışır şekilde yapılan Kültür Salonunki toplantının dışında

Pamukova Mezarlılında yatan şehitlerde ziyaret edildi.

Cuma günü ise cami lerde Çanakkale Deniz Zaferi hutbe konusu yaplıdı.  

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2023, 16:34

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER