banner392

Bu sene kurban kesiminde korona tedbirleri uygulandı.

Biz Müslümanların dini bayramı olan Kurban Bayramı geleneği olan Kurban Kesme işi tüm Dünya Müslümanlarında olduğu gibi ülkemizde de uygulandı.

Bu sene kurban kesiminde korona tedbirleri uygulandı.

Bu sene Kurban Kesim işinde Dünyayı saran virus korona etkisinde kaldı. Türki ye de Pandemi süreci kurarlarından olan hijyenik davranma, yaşam alanlaları dahil kurban kesim alanları da Sağlık Kararları etkisinde kaldı. 

Kurban Kesim alanlarından olan Turgutlu da Üzeyir Ok Kurban kesim yerinden yaptığımız görüntülerden de anlaşılacağı gibi kurban kesim alanlanına kurban kesecekler sıra ile alınıp kesim işleri belli bir saatlere verildi. Geçmiş yıllarda kurban kesim alanlarında kurban keseceklere yapılan ikramlar kaldırıldı. Çay ikramlaır, yemek ikramları, hatta kurban sahiplerine verilen etli pilam ikramları kaldırıldı. 
kurban kesim alanlarının daha çok hijyenik alan olmasına dikkat edildi. kuraban kesim alanlarında dezenfekten bulunduruldu. Yerler sabun gibi temizleyici maddelerle temizlendi. Kurban alanında sosyal mesafeye olabilidiğice dikkat edildi. 
Kurban kesim işleri için çalışanlar beyaz elbiseleri, maskeleri ile çalıştılar. kurban alanlarında eskiden daha özensiz şekilde yapılan ve kesim yerlerinde kesilen ve kesilecek hayvanların birlikte kesilirken ve beklerken ki görüntüleri yerine kesicilerin olabildiğince sıra bekleyen kurbanlakların kesilenleri görmemesi için bulundukları yerler kamofle edildi. 
Bu sene Pamukova da Kurban Kesim işlerinde yazmaya gerek görmediğimiz küçük sıyrıkları ile gelenlerin ise tedavileri anında yapılarak evlerine göndirildiklerini öğrendik. 

HAÇ ZİYARETLERİ İPTAL EDİLDİ. 
Tüm Müslümanların Farzlarından olan Haç Ziyaretleri yapılamadı. Haç ziyaretleri için Kutsal Merkez olan Mekke Medine Suudi Arabıstan Tarafından iptal edilip haç ziyeretlerine izinlerin iptal edilmesinden sonra Ülkemizden de gidecek olan binlerce hacı Hac ziyaretlerini yapamadılar. 

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER