banner392

Biz unutmadık. Siz unuttunuz mu?

17 Ağustos 1999 da meydana gelen Marmara Depreminde en çok zarar gören iller arasında olan Sakarya’mızda, binlerce insanımızı kaybettiğimiz. Depremde hepimiz hani söz vermiştik. Unutmayacaktık, unutturmayacaktık.

Biz unutmadık. Siz unuttunuz mu?

Tüm yetkililer; hani çürük binalar yapılmayacak. Deprem dede ise: İnsanları deprem öldürmez. Çürük yapılar öldürür demişti.

Hala çürük binalar yapıyor muyuz?

Hasarlı binaları onardık mı? Pamukova da depremden sonra yapılan bayındırlık tarafından teslim alınmamış okulları onardık mı? Fazla kat çıkmaya devam ediyor muyuz?

Deprem den sonra ben Sakaryalıyım ilimi terk etmem deyinler vardı. Deprem de Sakarya’yı terk edip başka yerlere gidenler gittikleri yerlerde ahkam kesmeye devam ediyorlar mı?

Deprem de yapılan yardımları çalanlar, sokakta çaresiz yardıma muhtaç insanların çadırlarını çalanlar o günleri hatırlıyorlar mı?

Hani Sakarya da insanlar göçük altında kalan yakınlarını çıkarmak, eşyalarını alabilmek için çaba harcarlarken başka yerlerden gelip yağma, çalma, peşinde olanlar o günleri hatırlıyorlar mı?


UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM.

Tamda 14 yıl önce İstanbul da yaşadığımız o anı hatırlatmak unutturmamak için o tarihli dergimizin sayfalarından sizlere bir iki sayfadan örnek sunarken 14 YIL ÖNCE HAYATINI KAYBETMİŞ DEPREM ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET,YAKINLARINA BİR KERE DAHA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.

Unutmayalım deprem öldürmez, çürük binalar öldürür.

Mehmet Yavuz 


Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2013, 18:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER