banner392

Birde Ermeni yasa tasarısını Köşe yazarımız’dan dinleyin.

Pamukovahaber.com sitesinde de her gün çok ciddi konular yazan, bugüne kadar onlarca kitabı çıkmış. Prf. Dr. Nurullah Aydın hocamızın Ermeni Tasarısı hakkında yazdığı bugünkü yazısını okuyun.

Birde Ermeni yasa tasarısını Köşe yazarımız’dan dinleyin.
İŞTE NURALLAH AYDIN ın yazısı
 
 
FRANSA İLE SOYKIRIM İDDİASI GERGİNLİĞİ OYUNU
 
Birçok ülke Ermeni soykırımı iddiasını kabul ederken, ses çıkarmayanlar, Fransa soykırımı reddedenler cezalandırılsın diye karar alınca, kızıyor görüntüsü veriyorlar. 
Ermeni dönmeleri, İslam’ı kirleterek elde ettikleri konumlarının sarsılacağı endişesi ile tepki veriyorlar. Siyasette, bürokraside yargıda medyada yer tutan şaklabanlar ötüyor.
 
Kimileri; çok büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyor.
Kimileri; ciddiyetten uzak bir yaklaşım tarzı, sulandırılmış bir oylama olduğunu söylüyor.
Kimileri; girişimin haksız, isabetsiz olduğunu açıklıyor.
Kimileri; İnsan haklarına tamamen ters, diyor.
Kimileri; şiddetle kınıyor.
Kimileri; bu kararın Fransa- Türkiye ilişkilerinde telafisi zor yaralar açacağını söylüyor.
Kimileri; teklifin bütün uyarılar rağmen oylanarak kabul edildiğine vurgu yapıyor.
Kimileri; yaklaşan seçimlerin ve oy kaygısı olan Sarkozy tarafından ihlal edildiğini söylüyor
Kimileri; kasıtlı ve ard niyetle alınan bu karara sessiz kalmamız söz konusu değildir, diyor.
Kimileri; biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Bizi sıkıntıya düşürecek tarihimiz yok diyor.
 
Sanki kendi ülkelerinde vatan hainlerini kahramanmış gibi anmıyorlarmış gibi. On binlerce Müslüman’ın katledildiği Van Akdamar kilisesini ayine açmamışlar gibi.
İsyancılara karşı devlet otoritesini sağlayan mücadelelere katliam demiyorlarmış gibi.
 
Türkiye’nin siyasetçisi, akademisyeni, gazetecisi her gün aynı şeyleri söylerken Soykırımcı Avrupalıların böyle düşünmesini fazla yadırgamamak gerekir.
 
Peki ama neden bu kadar farklı bakış?
Açılımcı saçılımcı şarlatanları, düşündürtmesi gereken durum şu: Avrupa’da Yahudi soykırımı ve Ermeni soykırımı yok demek suç. Avrupalılar Soykırım yok diyen Türkler’e ceza  veriyor.
 
ABD’lilerin Kızılderililere, İngilizlerin Avustralya Aborijine yerlilerine ve Yeni Zelandalıların Maorileri yerlilerine, Fransızların Cezayirlilere, Rusların Tatarlara, Belçikalıların Kongolulara yaptıklarını soykırım olduğunu kim dünyaya kabul ettirecek?
 
Uluslararası ilişkilerde kararların işe yaraması yani sonuç vermesi için, karşı tarafın susturacak, güce/koza sahip olmanız gerekir.
 
Türkiye’yi yönetenler, aydınlar, akademisyenler, gazeteciler neyle uğraşıyor? Onların böyle bir derdi de yok tasası da!
 
Şimdiye kadar yapılan Büyükelçiyi çağırmaktan öte bir şey değil. Sanki ne oluyorsa!
 
Daha önce de; Fransız Milli Meclisi'nden Türkler soykırım yapmıştır kararı çıkınca Paris Büyükelçisini Ankara'ya çağırıp 4 ay göndermemiştik. Sonra gitmişti. Şimdi de büyükelçiyi çağırmışız. Çağırmakla ne olacak ki, nereye varılabilir ki? 
 
Oysa bakın; 20'ye yakın ülke, 1915 olaylarını soykırım ilan eden kararlar almış.
 
Dünyada soykırım hakkında araştırma yapan akademik çevrelerin büyük bir bölümü, soykırım olduğunu savunmaktadır. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi gibi uluslararası örgütler de çeşitli tarihlerde çıkardıkları rezolüsyonlarla (kararlarla) 'Ermeni Soykırımı'nı tanımış durumda (söz gelimi Avrupa Parlamentosu 1987 ve 2005 yılları arasında 4 farklı karar çıkardı).
 
Uruguay, Arjantin, Ermenistan, Belçika, Kanada, Şili, Kıbrıs Rum Kesimi, Fransa, Almanya, Yunanistan, Litvanya, Lübnan, Hollanda, Polonya, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Vatikan ve Venezuela.
 
Bu ülkelerin yanı sıra ABD'deki 50 eyaletten 42'si ve Britanya'yı oluşturan ülkelerden İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'nın yerel meclisleri, İspanya'nın Bask ve Katalan yerel meclisleri, Avustralya'nın Yeni Güney Galler ve Güney Avustralya, Brezilya'nın ise Sao Paulo ve Ceara eyalet meclisleri bulunuyor.
 
Aralarında ABD'den The New York Times, Associated Press ve Los Angeles Times; İngiltere'den The Times ve The Independent; Rusya'dan ise Izvestia'nın bulunduğu pek çok yabancı basın kuruluşu da ilgili haberlerinde 'soykırım' tabirini kullanıyor.
 
Bakmayın siz mangalda kül bırakmayanlara! Kendi ülkesinin hainlerini kahraman yapan bir ülkeyi, başkasının suçlamasının o kadar da önemi yok.
 
Balkanlarda, Ortadoğu’da Anadolu’da katliamlar yapan İngiliz ve Fransızların vahşetini acaba kim dile getirecek? İslamcı görünen Ermeni-Rum dönmelerinin kim olduğu ortada değil mi?
 
GüNüN SöZü: Güçsüzlüğünü gösterme, rakibin cesaretlenir.
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2011, 20:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER