banner392

Başbakanı nasıl yanılttılar.

Sakarya ya önceki gün ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 54 tesisin açılışını yaptı. Ancak bu açılışı yapılan yerlerden bazıları yarım, bazıları henüz ortada yok bile. Açılış programını hazırlayanlar Başbakanı kandırdılar mı?

Başbakanı nasıl yanılttılar.
Açılış yaptırılan yerler genelde okul, kanalizasyon ve benzeri küçük göletler bulunurken yapımı tamamlanmış çalışmalar açılış programına alınmadı. Pamukova’da yeni yapılan Elbirlik İlköğretim Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu, yapımı tamamlanan Fatma Hanım İlk Öğretim Okulu, hazır halde bulunan Gökgöz Şehit Peyami Safa Okulu, yapımı tamamlanan Pamukova Hükümet binası açılış programında yer almadı.
Ancak Karapınar köyünde daha alt yapısı yapılmamış, sadece kazma vurulmuş köy içi yollarından geçerek ulaşılan Kanalizasyon Projesi’nin, Cihadiye’de yolları inşaattan bozulmuş henüz çalışmaya başlamayan ve ufukta da görünmeyen arıtma tesisi programda yer buldu.
Pamukova İmam Hatip Lisesi, Pamukova Anadolu Lisesi, Pamukova Ana Okulu da açılış programına dahil edilmedi.
Peki neden?
Pamukova da yukarıda bahsettiğimiz okullar ve hükümet binası hala kaçak göründüğü için açılış programında yer verilmedi. Devletin okulu, devletin hükümet konağı, milletin parası ile yapıldığı halde nasıl oluyor da hala kaçak görülebiliyor?
 
DEVLETTE KAYIRMACILIK OLURSA
2005 yılında okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için devlet önemli ölçüde program yapıp Pamukova’da bir çok okulun onarımı ya da yeni yapılması için gelir ayırdı. İşte tam bu sırada açık ihale yerine dönemin Pamukova Belediye Başkanı AKP’li Ferudun Turan’ın talebiyle belediye okul yapım ihalelerini aldı. Elbirlik İlköğretim Okulu için Ankara’dan 1 milyon 100 bin TL para aktarıldı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu için 550 milyar, Fatma Hanım İlköğretim Okulu için 550 milyar para ayrıldı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek bina onarımı için 95 milyar, 75. Yıl İlk Öğretim Okulu için 195 milyar para aktarıldı.
Elbirlik İlköğretim Okulu
Bu son iki onarım özel müteahhitler tarafından yapılırken, Elbirlik, Cumhuriyet, Fatma Hanım, Gökgöz okulları belediye müteahhitliği ile yapılmaya başlandı. Ancak standartlara uygun inşaat gerçeklemediği için yapılar bir tülü teslim edilemedi.
Konuyla ilgili konuştuğumuz Milli Eğitim yetkilileri, topu Bayındırlık Müdürlüğü’ne atarken, Bayındırlık ise sorundan İl Özel İdaresi’ni ve onlar da Milli Eğitim’i sorumlu tuttu.  Bitmemiş okulların paralarının nasıl ödendiği sorusuna Özel İdareye, Milli Eğitim tarafından yapımla ilgili belgeler gönderildiği için ödemelerin hepsinin yapıldığını söylediler. 



Pamukova Hükümet Konağı 
Hükümet binası da aynı kaderi paylaşıyor. Pamukova merkezinde bulunması gereken hükümet binası birileri tarafından merkezden uzağa götürüldü ve orada yapılması onaylanan yine devlet tarafından projesi ve parası çıkarılan hükümet konağı da maalesef kaçak ve standartlara uygun olmayan şekilde görülüyor.
Üç kat olması gereken hükümet konağı iki katta bırakıldı. Yapımcı yaptığı kadar paralarını aldı. Bina bittikten sonra zemin katında rutubet yüzünden oturulamıyor hatta dosyalama bile yapılamıyor. Sakarya valisinin Pamukova ziyaretinde Cumhuriyet Savcısı dosyalarını rutubet yüzünden zemin katlara koyamadıklarını ifade etmişi.
Şimdi merak edilen bunların Başbakan’a nasıl söyleneceği?

 
BAŞBAKAN GURUR DUYMAZ MI
Hükümet vatandaşa hizmet için birçok yatırım yaptım derken ve gerçekten Pamukova’da projelendirilmiş ama birileri tarafından kötü kullanılmış bu kocaman yatırımları Başbakan açmaktan gurur duymaz mı?
Ancak bu yatırımlar Başbakan’a gösterilmedi. Açılışları yaptırılmadı.
Pamukova da sadece Cihadiye köyünde kanalizasyon projesi ve Karapınar Köyü’nde de olmamış Kanalizasyon projesi açılışı yaptırıldı.
Bunları başbakanın bilmesi mümkün değil.
Yeni açılan yer Cihadiye köyünde
Hatta çocuklarını okullara gönderen veliler de bu okulların böyle olduğunu bilmiyorlar. Standartlara uygun olmayan malzemelerle yapılmış olan okullarda çocuklarının okuduğunu bilmiyorlar.
Okulların kaçak olduğunu İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne vekaleten 8 yıldır bakan Fatma Hanım İlk Öğretim Okulu sınıf öğretmeni Muhsin Akın biliyor. Hatta Akın, Başbakan geldiğinde Sakarya’da Başbakana yakın olabilmek için koşturdu. Belki de Başbakan’a bir iki kelime söyleyebilse bunun böyle olduğunu söylerdi diye düşünüyoruz. Ancak Başbakan o kadar koruma ile geziyor ki yaklaşmış olabileceğini tahmin etmiyoruz. 

Mehmet Yavuz
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2011, 20:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MİSAFİR
MİSAFİR - 13 yıl Önce

KİM Mİ İNANIN, NE SİYASİ NE HALK . TEK SORUMLU DEVLETİN ATADIĞI ÜST BÜROKRATLAR,İLÇEYE GELİRLER,BİR İKİ ÇIKIŞ YAPARLAR BAKTILAR OLMADI, PARDON DERLERSİYASİYE SÖZ GEÇİREMEDİKLERİNİ SÖYLERLER.KAPALI KAPILAR ARKASINDA MEVKİDAŞLARIYLA DERTLEŞİRLER, ONDAN SONRA NEME LAZIM YAHU PAMUKOVA KİMİN UMRUNDA ,SÜRELERİ DOLAR VE GİDERLER..SONRA NE Mİ OLUR İKİ YALAKANIN İŞİNİ YAPTIKLARINDAN, HAA ODA DEVLET İMKANIYLA,BİR NUMARA OLUP ÇIKARLAR İŞİN İÇİNDEN.BİRDE BUNLARIN FOSİLLEŞMİŞLERİ VARDIR, O KOLTUKTAN HİÇ KALKMAZLAR,BUNLARIN SÜRELERİDE DOLMAZ,EMEKLİLİKLERİDE.DEVAM PAMUKOVAM BÖYLE GÜZEL.

SIRADAKİ HABER