banner392

Balkan ve Rumeli STK'larından Pamukova'ya sıcak ziyaret.

Türkiye, Balkanlar ve Rumeli Türklerinin Temsilcileri BRTK eski başkanı ve BRTF Yönetim Kurulu Üyesi Zürfettin Hacıoğlu ile BRTK Yurtdışı Faaliyet Sorumlusu Nedim Dönmez, BRTK Federasyon Başkanı Erhan Pekkan ile AA Sakarya Muhabiri Erol Ulu Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün’ü ziyaret ettiler.

Balkan ve Rumeli STK'larından Pamukova'ya sıcak ziyaret.

BRTK ve Sakarya Akraba toplulukları Eğitim Federasyonu üyesi olan Pamukova Eskiyayla Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile birlikte yapılan Belediye Başkanı Güven Övün ziyareti ile Türkiyenin 42 ilde şubesi olan BRTK da ilk defa Pamukova’yı resmen ziyaret etmiş oldular.

Belediye Başkanı Güven Övün misafirlerini makamında karşıladı. Öğle saatlerinde gerçekleşen görüşme de Balkanlar ve Rumeli de yaşayan Türkler ve Türkiye de yaşayan Türkler ve BRTK kuruluşlarının çalışmalarını anlatan BRT Federasyonu yünetim kurulu üyesi Zürfettin Hacıoğlu Bulgaristan da bu yıl yapılacak Genel Nufüs sayımına dikkat çekti. Türkiye de çeşitli dönemlerde Balkanlar’dan gerçekleşen göçlerde yaşanan ayrılıkları ve çekilen sıkıntıların Balkan Türklerini hep üzdüğünü söyledi.

Türkiye nin Balkan Türklerinin Ümidi va Anavatanları da olduğunu anlattı. Moldovya, Gagavuz ya gibi Türk Topluklarının yaşadığı ülkerinde Türkiye yi lider olarak gördükerini ve Türk Bayrağını gören soydaşlarımızın çok heycalandıklarını söyledi. Türkiye ile Bakanlandaki kardeşlerimiz daha yakın kültür birliği için birbirlerine yakın olmalılar. “Çünkü birlik ve beraberlik içinde olmamız bizim geleceğimize çok şey katacaktır” dedi.

Öğle yeğeğinide Güven Başkanla yiyen Balkan ve Rumeli Türkleri temsilcileri daha sonra belediye de günün anısına başkanla birlikte fotoğraf çekildiler. Belediye Başkanı Güven Övün misafirlerini kapıya kadar uğurladı.

Başkan Güven Övün’ün resmi facebook sayfasından daha sonra BRTK temsilelirinin ziyaretleri paylaşıldı. Paylaşım başlığında Güven Övün şunları yazdı.

"Ziyaretimize gelen Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erkan Pekkan, Balkan Rumeli Türkleri Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Zülfettin Hacıoğlu, Yurtdışı Faaliyet Sorumlusu Nedim Dönmez, Anadolu Ajansı Muhabiri Erol Ulu ve Pamukova Eskiyayla Köyü Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Başkanı aynı zamanda İlçemiz yerel basını Mehmet Yavuz'a teşekkür ediyorum.

           

BAŞKANIN PAYLAŞIMINDAN SONRA ESKİYAYLA SİTESİNDE İSE PAMUKOVA ESKİYAYLA RUMELİ TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MEHMET YAVUZ İSE ŞÖYLE PAYLAŞIM YAPTI.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER