banner392

Akçay Barajının suyunu boşalttılar

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun yıllardır çalışarak yapılan. Eskiyayla Havzası Tatlı Su Barajı olarak da bilinen Eskiyayla ile Kazimiye Köyleri arasında Gümüş dere, Domuz dere, Sarısu, Kürt pınar, Gürsü derelerinin birleştiği yere yapılan Akçay Barajında 1 yıl önce su tutulmuş 1 yıl geçmeden barajda meydana gelen kirlenme yüzünden Baraj suları bugün boşaltıldı

Akçay Barajının suyunu boşalttılar

Edindiğmiz bilgiye göre baraj yapılırken kesilen ağaçların köklerinin ve alanda kalan çalı çırpı atıklarının Sakarya'ya giden tatlı su borulalarının içine giren çöplerin temizlenmesi için çalışma bugünde devam etti.

Saski tarafından temizlik çalışmalarının yürütüldüğünü bilmeyen ve barajın sularının tamamen kuruduğunu zannedenler ise barajın kuruduğunu sanıyorlar.

Ancak Pamukovahabar olar Akçay Barajını yerinde görüntüledik ve yetkililerden de barajın temizlenmesi nedeni ile suların boşaltıldığını öğrendik.

AKÇAY BARAJINDAN EN SON GÖRÜNTÜLER. (VİDEOYU İZLEMEK İÇİNİ TIKLA)

Akçay Barajı uzun yıllar ve büyük çalışmalarla yapıldı. 2020 yılındada barajda su tutulmaya başlandı Sakarya ya tatlı su olarak gönderilen Barajin üzerine 3 tanede Hidro Elektrik Santralı kuruldu.

Daha 1 yaşında olan Akçay Tatlı Su Barajın 220 milyon tL ye mal olduğunu söyleniyor.

AKÇAY BARAJINDAN BİR GÖRÜNTÜ.

BARAJ ÇEVRESENE KAFES TEL ÇEKİLDİ.

BARAJ İÇENDEN ÇIKAN AĞAÇ KÖKLERİ VE ÇALI VE ATIK MADDELER GÖRÜNÜYOR

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER