banner392

23 Nisan Ulusal Egemlik Bayramı kutlandı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Pamukova’da da kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemlik Bayramı kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemelik ve Cocuk Bayramı kutlama programına yeni seçilen Belediye Başkanı Güven Övün’de ilk defa katılmış oldu.

Pamukova’daki Bayram kutlaması sabah saat 9.00 da Tören alalından başladı. Kutlama alanına erken gelen öğrenciler ve öğretmenler ilk gelen gruplar oldular. Bayram kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi anlatılarak devam etti.

23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Milletinin kurulması olan bu bayramı 1924 te Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak hediye edildi.

Dünyada bir ilk olan Çocuklara hediye edilmiş olan bu 23 Nisan günü her yıl coşkuyla kutlanıyor.

Bugün 99. Yılı olan Ulusal Egenenliğin ilan ediliş tarihi olan bugünde Pamukova’da törene başlandıktan sonra Pamukova Kaymakamı ve Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı birlikte halki selamladılar.

Öğrenciler çeşitli oyunlar sergilediler. Günle ilgili yapılan etkinlikler ödüllendirildi. Hafta boyunca devam edecek ekinliklerde şiirler, müzikli oyunlar ve çeşitli etkinlikler yapılacak.

Bu yıl Çocuk Bayramı mahalle okullarında da ayrı ayrı kutlandı. Malallelerde ki kutlamalar akıllı telefonlar üzerinden sosyal paylaşım sitelerinde gösterildi. Gökgöz de sabah erken saatlerde toplanan mahalle sakinleri okul bahçleride çocuklanını etkinliklerini yakından izlediler. Öğrenciler çeşitli oyun gösterileri ile günlerini şenlendirdiler.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER