banner392

FUTBOL DA OLUR BÖYLE ŞEYLER…

Türkiye bir futbol skandalı ile çalkalanıyor. Ancak futbolun içinde  olanlar bilir ki; bu ne ilk ne de son olacaktır. Futbol var oldukça biz buna benzer şeyleri hep göreceğiz.
Son olaylar üzerine ahkam kesenler ya cahilliklerinden konuşuyor ya da sanki yeni bir şey öğrenmişçesine  Türk halkı ile alay ediyor. Çünkü bu olaylar dün de vardı yarında olacaktır. Ve sadece biz de değil bütün dünyada benzer şeyler cereyan etmektedir.
Peki öyleyse, ülkemizi ve dünyayı  üzerine bir mıknatıs gibi çeken bu olay, niçin böyle bir zamanda gündeme taşınmıştır? Benim en çok ilgimi çeken nokta budur.
Çocukluğumdan beri futbola aşırı ilgi duyan, Süper Ligde orta hakemlik dahil olmak üzere 18 yıl hakemlik, 8 yıl ulusal bir gazetede spor yazarlığı, toplam 7 yıl iki ulusal televizyonda spor yorumculuğu, yetmedi spor üzerine yüksek lisans yapan benim gibi bir adamın soracağı tek soru, yukarıda belirttiğim sorudur. Türk halkının bu soruya cevap araması gerekir.
Elbette yetkililer cevabını bildikleri bu sorunun doğru taraflarını Türk halkı ile paylaşmayacaklardır.
Bu gün Türkiye’nin önüne bir futbol skandalı olarak getirilen bu konularla, futbolun içinde olduğum sürece uğraştım. Ancak gördüm ki bu tip olayların içinde olmayan yok gibi. Herkesin yolu bir gün takım, futbolcu, hakem, teknik direktör vs. ayarlamaya düşmüş. Pislikler her yere bulaştığı içinde devamlı surette üstü örtülmüş.
Bu sebeple de futbolun asla futbol için olmadığı da herkes tarafından kabul edilen bir gerçek haline gelmiş. Eğer böyleyse bugün yaşananların arkasında yatan giz perdesini aralamayı mümkün kılmak gerekiyor. Bence bu yapılamayacaktır.
Olayların nedeni olarak suni meseleler ortaya konacak ve bir takım insanların mecazi anlamda kellesi alınacak yada itibarsızlaştırılacaklardır. Tıpkı gerçek nedenlerini bilemediğimiz Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları ve yargılanan bazı kişiler gibi.
Futbolu ve futbolun elemanları olan kulüp, futbolcu, hakem, teknik adam, masör, menajer gibi insanları, başta devlet ve siyaset olmak üzere bir çok güç, değişik nedenlerle kullanmaya kalkmış ve büyük bir oranda da kullanmıştır. O nedenle; bu gün gündeme taşınan iddialar, gerçekleri bilenler için sürpriz değildir.
Futbol; toplumu uyutmak için yürütülen ve adeta toplum için afyon niteliğinde olan bir olgudur. İnsanlar; açlığı, işsizliği, yoksulluğu, savaşları, sömürüyü ve birçok gayri insani davranışı futbol nedeniyle göz ardı edebilmektedir. İşte futbolun bu önemli özelliği, insanı köleleştirerek kullanmak isteyenler tarafından en iyi şekilde değerlendirilmiştir. Aynı şeyleri çok rahatlıkla, ülkemiz içinde söyleyebiliriz.
Futbolla ülkemizin gündemi değiştirilmiştir. Bu niçin yapılmıştır bilmiyorum. Ancak bu sorunun cevabı hiçbir zaman ortaya çıkmayacaktır. Bana göre Türkiye’nin esas gündemi olan meseleler futboldaki bu sıkandalla perdelenmektedir.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Bingazi’ye gidişi, AKP’li Mustafa Elitaş’ın CHP’li vekillerle ilgili 15 Temmuz tarihini verişi ve nihayetinde Yüksekova’da işlerine gitmek üzere evlerinden çıkan iki uzman çavuşun şehid edilmesi, bence Aziz Yıldırım ile hakem Cüneyt Çakır’ın yaptığı iddia edilen görüşmeden çok daha önemli konulardır diye düşünüyorum. Belki de benim bilmediğim üzerinde durulması gereken daha da önemlileri vardır. Onun için gözümüzü değil aklımızı dört açmalıyız.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.