banner392

Taş ocakları sorunu Ankara’da

Pamukova’nın keştepe mevkiinde çalışan Taş Ocakları na karşi tepki gösteren Pamukovalılar ocakları Ankara’ya şikayet ettiler. T.B.M.M ve Orman Bakanlığı ocaklarla igili belgelerin yeniden inceleneceğini söyledi.

Taş ocakları sorunu Ankara’da

Uzun süreden beri Keştepe de dinamit patlatılarak etrafa deprem korkusu ve çevreye zarar verdiğinden dolayı, ocağa yakın evleri, bahçeleri bulunan vatandaşların gösterdikleri tepkilere aldırış etmeyen Taş Ocakları işletmesi, şimdi de T.B.M.M ve Çevre Orman Bakanlığına şikayet edildi. Mahaleli ve Pamukovalı vatandaşlar Şikayet dilekçelerinde “Bağımız, bahçemiz, taş ocaklarının çıkarttığı toz ve dumandan zarar görmekte, zamansız patlatılan dinamitler yüzünden çocuklarımız korkmakta, iş makinalarının sesi, ağır tonajlı kamyonların gürültüsü yüzünden huzurumuz kaçmakta. Taş ocaklarının kapanmasını istiyoruz” dediler.

Gönderilen yazıları alan T.B.M.M Dilekçe Komisyonu başkanı Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman gönderdiği tebliğ de konuyla ilgileneceklerini bildirdi.

Orman Bakanlığına’da bir dilekçe gönderen Pamukovalılara Çevre ve Orman Bakanlığı gerekli incelemelerin yapıldıktan sonra dilekçe sahiplerinin bilgilendirileceğini tebliğ etti.

Bakan adına dilekçeyi alan ve cevap veren Genel Müdür vekili Dr. Mustafa Şahin birde Sakarya valiliğine konuyu bildiren yazı gönderdi.

Pamukovalı dileçe sahipleri ocak kapanana kadar mücadelelerini devam ettireceklerini söylediler.



 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 22:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hasan küçük
hasan küçük - 14 yıl Önce

haksız durumdayken tren yolunu bahane ederktan devlet verdi ruhsatı diyerekten pamukova tepesinde her gün bi kaç kez dinamit atarak halkı rahatsız etmeye devam etmekte olan bu taş ocağının arkasında kimler olduğu yakın zamanda ortaya cıkacaktır hani yargı bağımsızdı ak parti etkisinde kalan sakarya valisi devletin valisi patlama izni yok taş ocağının var diyor çünkü vekillerden öyle emir gelmiş samımıce söyleyimki bu iktidar artık darbeci olmak yolunda ak partili olmama rağmen rahatssız olduğum çok şeyler var çikarlarına nasıl geliyosa öyle davranıyorlar yargıya bile etki yapıyorlar taş ocağına laçtane mahkeme açılmasına rağmen yakınında evler imarlı arsalar bulunmasına rağmen bikaç kendini bilmez para kazanıyor diye haksızken oçak işletmecisi nasıl haklı duruma sokarız calışmaları yapılıyor pamukova halkı haklıda olsa ak partinin işine geliyor vekillerde rant sağlayan var ee ocak yakınındakı mahledende evet oyu fazla cıktı bi kaç kendini bilmezde ırçılık yapmakta

cemal
cemal - 14 yıl Önce

sakarya vekilleri anca secime yakın meydanlara cıkarsınız ak parti gücüyle bu ocak devam ediyor arkasındada kim var biliniyor birakın yalanı dolanı siz hepiniz cıkarcı olmuşunuz

OSMAN
OSMAN - 14 yıl Önce

“Çevreyi kim kirletirse çevreyi temizler. Bu kamu da olabilir. Özel de olabilir. Hiç fark etmez” diyen Ahan Sefer Üstün Yerleşim alanlarına yakın lere açılacak ocaklara ruhsat verilirken on kere düşünülmesini istedi. Üstün:
“Ocaklar Mutlaka çevreye duyarlı bir şekilde verilmeli. Hele hele yerleşim yerine yakınsa. bürokratlarımız daha duyarlı olmalıdırlar. İşte bugün Pamukova da gezerken vatandaşların şikayetleri ile karşılaşıyoruz. Vatandaşların bir çoğu ocaktan şikayetçi olduklarını söylüyorlar. Herkesin şikayetçi olduğu yerde bürokratlarımızın daha titiz incelemler yaparak ruhsat vermeleri lazım. Bu Ankara daki maden işleri içinde bu böyledir. Vatandaşı rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Bu günkü taş ocaklarında patlama ile ilgili Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile telefonla görüşen dün dilekçe veren Cumhuruyet mahallesi muhtarı Muzaffer Atmaca yı dinleyen Dişli önce belediye başkanı Cevat Keser i arayıp belediye olarak izin verip vermediklerini sordu. Keser ise izin vermediklerini söyledi. Sakarya valisinide arayan Şaban Dişli “Vatandaşları rahatsız eden ocak olmaz” dedi.
Şimdi Keştepe de bir haftadır devam eden Taş ocakları işleticilerinin nasıl hareket edeceği merak ediliyor.

pamukovalı
pamukovalı - 14 yıl Önce

Dişli:
“Biz kapatıyoruz, bir şekilde yolunu bulup açıyorlar Ancak bu ocaklarla igili çok şikayet var. Yeniden kapatılacak. Bu işi temelinden çözeceğiz” dedi
Nerden kaçak buldukları konusunda bir açaklama yapmayan Şaban Dişli taş ocağının açılışında izin veren yerli ve üst düzey de de insanlar olabileceğini ima etti.
Dişli: “Burda insanların kafasına taş yağmasına, toz yağmasına hiçbir şekilde müsaade edemeyiz. Ancak anladığım kadarıyla yerel de de bazı kolaylıklar sağlanıyor ki, ocak çalışmasına devam ediyor. BU OCAKLARDAN BİR KAÇ KİŞİ RANT ŞAĞLIYOR DEMİŞTİ ACABA KİMLER DİYE MERAK EDİYORUZ

sakaryalı
sakaryalı - 14 yıl Önce

adam adeta yangından mal kacırırcasına gece gündüz ne alırsam kar hesabı çalışmasına devam etmekte

SIRADAKİ HABER