banner392

‘Siftahı Bizden, Bereketi tüketiciden olsun’ dediler. Gündem oldular

Pamukova Ak Parti Gençik Kolları Pamukovalı esnafa eski geleneklerden olan “SİFTAHI SENDEN BEREKETİ ALLAHTAN” Ata sözüne uygun olarak sabah erken saatlerde Pamukova esanflarına gezip ilk siftahlarını yaptılar.

‘Siftahı Bizden, Bereketi  tüketiciden olsun’ dediler. Gündem oldular

Aralarında aldıkları karar gereği her esafa “hayırlı işler” diledikten sonra 1 tl lık zafları İşyeri kapılarına bıraktılar. Bu davranış çok etkili bir ses getirdi Sosyal Paylaşım sitelerinden gündem oldu.

İŞTE PAMUKOVA AK PARTİ GÖNÇLEK KOLLARININ YAPTIĞI O ETKİNLEKTE İŞYERLERİNE BIRAKTILARI ZARFLARDA 1 TL BROŞÜRDE İSE ŞU ÖĞÜTLER YAZIYORDU.

 “Bismillahirrahmanirrahim..!

 Bir maldan yapılan ilk satış günün ilk alışverişi. Günün ilk satışından kazanılan ve günün devamında, Bereket getirdiğine inanılan paradır. Geleneğimizde “siftah parası” olarak geçen ve unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi “Ak Parti gençlik kolları Pamukova ilçe başkanlığı olarak siz değerli esnafımıza bu sabah yeniden yaşatmayı hedefliyoruz. Gününüz bereketli, kazancınız daima helal olsun.

Yarabb.! Cümlemizi darlıktan, bereketsizlikten aldanmaktan ve aldatılmaktan,  hak yemekte,  kul hakkına tecavüz etmekten muhafaza eyle..! Bizleri açık,  yokluk,  kıtlık, kuraklık, arazi ve semavi musibetlerden koru..!  Kanaat etmeyi, Gönlü zengin, Gözü tok olabilmeyi, hayırda yarışmayı, veren el olmayı nasip eyle. Rızkımız gökte ise yere indir. Yer altındaysa yeryüzüne çıkar. Uzakta ise Yakınlaştır. Zorsa kolaylaştır Rızkımızı temiz ve helal eyle Allah'ım.

Ey Allah'ım.! Esnafımızı alırken satanı gözeten, satarken alanı gözeten, eksik ölçüp yanlış tartmayan, doğru ve güvenilir kimselerden eyl. İsraftan cimrilikten,  azgınlıktan, korkaklıktan, acizlikten, tembellikten, ahlaksızlıktan, haddi aşmaktan, sana sığınırız. Ya rabbi.! Bizleri nefsine uyarak kötülük isteyenlerden eyleme, kesada uğratma”

AK Parti Pamukova Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE (TWİTTER VE ESKİ SÖZLÜKTE) İSE YORUMLAR ŞÖYLE OLDU.

TWİTTER DE 

EKŞİ SÖZLÜK

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER