banner392

Sanayi Esnafları tamirhanenin duvarında karpuz yetiştirdiler.

Pamukova da Sanayi Çarşısı Esnafı tamirhanelerinin duvarında karpuz kapılarının önde ise domates ve biber yetiştirdiler.

Sanayi Esnafları tamirhanenin duvarında karpuz yetiştirdiler.
Yılların pompacısı ve sanayi çarşısının buluşma noktalarından olan Pompacı Süleyman Sevim inn komşusu olan yine sanayi çarşısının tanınan ota bakım ustası Selim Karadeniz’in tamirhanenin dış cephesinde yetiştirilen karpuzlar görenleri şaşkına çevirdi.
 
Selim Karadeniz in işyerinin dış kısmında küçük bir topraklı alana ilkbaharda karpuz tohumu diktiler. Kısa süre sonra topraktan çıkan ve büyüyen karpuz tohumuna su verildikçe karpuz fidesi duvara tırmandı. Demir kepenklere tutturulan fide daha sonra karpuz verdi.
 
Gün geçtikçe büyüyen serpilen karpuzlar yere düşmesin diye poşet içine sardılar ve bu günlerde karpuzlar büyüdü ve yenecek konuma geldiler. Şimdi Sanayi Çarşısında ilk defa duvara tırmandırılan karpuz fidesinden yetişen karpuzlar yeneceği günü bekliyorlar.
 
Aynı çarşıda bu durumu gören diğer esnaflarda dükkanları önünde biber ve karpuz yetiştirmeye başladılar.
 
Pamukova’nın çalışkan ve becerikli Sanayi Çarşısı Esnafının bu buluşu diğer esnaflara da örnek olursa hiç şaşmayalım. Çünkü Pamukovalılar böyle ilk buluşlara imza atmayı severler.


  
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 21:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER