banner392

Pamukova ya 1000 ton kömür dağıtımı başladı

Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürler gelmeye başladı. İmam Hatip Lisesi bahçesinde dağıtımına başlanan kömürler fiş karşılığı veriliyor.

Pamukova ya 1000 ton kömür dağıtımı başladı
Geçen sene 500 ton gelen kömür bu sene 1000 tona çıkarıldı. Bu günü kadar 850 ihtiyaç sahibinin tespit edildiği açıklandı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfında ihtiyaç sahiplerinin listesi halka açık şekilde yayınlandı.
Bu seneki kömürün geç gelmesi vatandaşlar tarafından seçim öncesi yatırım olarak değerlendirilirken işin gerçeğinin böyle olmadığı açıklandı.
 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Pamukova kaymakamı Tuncay Dursun şunları söyledi:
“ Devlet ihtiyaç sahiplerine kömür yardımını Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile yapmaktadır. Geçen sene Pamukova ya 500 ton kömür yardımı yapıldı. Bu sene ise benden önceki kaymakamımız Abdullah Demir in talebi üzerine bu yardım 1000 tona çıkarıldı. İhtiyaç sahiplerimiz ise Sosyal Yardımlaşma vakfı mütevelli heyeti tarafından tespit ediliyor. Bu senede ihtiyaç sahibi olan 850 vatandaşımız tespit edildi. Kömür geldikçe ihtiyaç sahiplerimize dağıtmaya devam ediyoruz” dedi.
 
Cuma günü gelmeye başlayan kömür ün gecikmesinde ihaleyi alan firmadan kaynaklandığını söyleyen Tuncay Dursun:
“Bu sene Geyve, Taraklı ve Alifuatpaşa Pamukova bölgesinin ihalesini alan firmadan öğrendiğimiz kadarı ile mazeretlerinden kaynaklanmıştır. Ancak Cuma günü kömür gelmeye başladı. Cuma gününden beri 250 ton dolayında kömür ilçemize gelmiş durumda. İmam Hatip Lisemiz bahçesinde ihtiyaç sahiplerimize dağıtım başlamıştır. Bu dağıtımın 15 gün içinde bitirilebileceğini tahmin ediyoruz ve bir an önce kömürü yerine teslim etmek istiyoruz” dedi.
 
Köylere dağıtılan kömürlerin aracın köye gönderilerek yapıldığını söyleyen Dursun:
“Köylerdeki ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın kömürünü ayağına götürüyoruz. İlçemize gelen araçlar doğruca köye gidip yerinde teslim yapıyorlar. Hatta ilk dağıtımı köylerden başlattık. İlçedeki dağıtım ise yerinden yapılmaktadır. Yani İmam Hatip lisemizin bahçesinden yapılıyor. İhtiyaç sahibi olan kişilere Vakıftan fiş verilmekte ve görevliler bu fiş karşılığında kömürleri teslim etmekteler. Bu kömürler hiçbir şekilde satılamaz bir başkasına devredilemez. Kamu malıdırlar. İhtiyacı olana verilir. İhtiyacı olanda bu kömürü alıp başka birine satamaz. Alanda satanda suç işlemiş olur. Ancak bu güne kadar bizlere şikayet gelmedi. Görevlilerimiz de olayı dikkatle takip ediyorlar. Eğer bizim göremediğimiz art niyetli durumlar olursa, vatandaşlarımız çekinmeden durumu bizlere bildirebilirler, hatta yargı yoluna da gidebilirler” dedi.
 
Şu ana kadar 850 ihtiyaç sahibinin tespit edildiğini söyleyen Kaymakam Tuncay Dursun fazla gelecek olan kömürlerin dağıtımdan sonra yeniden ihtiyaç sahibi olanlara adaletli bir şekilde dağıtılacağını da söyledi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2011, 01:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sakaryalı54
Sakaryalı54 - 13 yıl Önce

bu kadar geri kafalı olmayın abilerim her sene yapılan bişey bu seçimle falan ne alakası var.bu kömürler sayesinde kaç aile soğuktan kurtuluyo.kaç aile sıcacık evinde oturuyo.bi de bunları düşünün.lütfen!!!

m kamiloğlu
m kamiloğlu - 13 yıl Önce

1-Kömür dağıtma işi sadece bu sene mi yapılıyor.
2-Fakirlere kömür dağıtılmasın mı?
3-Kömür alanların oylarını sattığını nereden çıkardınız, bu kömür alan fakir vatandaşlara hakaret değil mi?
4-CHP iktidara gelip te kömür dağıtsa karşı mı çıkacağız, önemli olan ihtiyaç sahiğlerine ulaşmasıdır.
%90 ihtiyaç sahiplerine ulaşıyordur diye düşünüyorum.

ersin er
ersin er - 13 yıl Önce

bi 5 yıl daha akp
850 aile her il ilçe de binlerce kişi olarak düşünürseniz
YAPACAK bişey kalmıyor.....
ne diyorlar bal tutan parmağı yalar....

hüseyin demirel
hüseyin demirel - 13 yıl Önce

secim zamanı geldi vatandaşı satın almaya başladılar vah benim ülkeme

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Kömür karşiliği oyunu satanlar

SIRADAKİ HABER