banner392

Pamukova Çiftçisi 49 kiloluk kabak yetiştirdi.

Pamukova Çardak köy Mahallesinde Çiftçilik Yapan Asiye Sezer'in Bu sene diktiği Bal Kabakların dan bir tanesi rekor büyüklükte oldu.

Pamukova Çiftçisi 49 kiloluk kabak yetiştirdi.

Pamukova Çarşam Pazarında sergi açan Asiye Sezerin yetiştiridği tatlı kabağını gören Belediye Başkanı Güven Övün Asiye hanımı tebrik etti ve kabağı satın aldı. 
Beldiye Başkanlık makamında kabağı sergileyen Başkan Güven Övün 'Pamukova verimli ve bereketli topraklara sahip bu yüzden 3 yıldır ilçemizde vatandaşlarımızın ürettikleri güzel ürünlerimizi başta Ayva olmak üzere sergiliyoruz. Ayva Festivalinde bunu pamukovalılar gösterdiler. Bugünde gördükki Mehmet ve Asiye Sezerler yetiştirdikleri 49 kg lık Bal Kabağı ile bizlere de örnek oldular. Sezerleri tebrik ediyorum onlara bereket ve bol kazançlar diliyorum' dedi. 
Kabağı yetişren Asiye Sezer ise Kabağın bakımını iyi yaptıklarını tam organik bir kabak olduğunu söyledi. 'İlk baharda dikmeye başladığımız sebze çeşitleri içinde Kabak ta diktik. Ancak diktiğimiz kabaklar genelde 5- 10 kg gibi oluyordu bu sene bir tanesi yerini sevdi diğerlerden daha büyük oldu. Pazara satmak için getirdiğim bu kabak insanların dikkatini çekti. Belediye Başkanımız Güven Övün de sergimizdeki kabağı gördü ve kabağa satın aldı. Kendisine teşekkür ediyorum' dedi
Başkanın kabağı satın almasından sonra Belediye çalışanları kabağı el arabası ile Belediye ye götürdüler.
49 kg lık bal kabağı Başkanın Odasında sergilendi. Görmek isteyenler Başkanın odasında kabağı görebilecekler. 

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER