banner392

Moody's Türk bankalarını negatif izlemeye aldı

Moody's, 13 Türk finansal kurumunun kredi notlarını, bu kuruluşların tekbaşına ayakta kalma kredi değerlendirmelerinin hali hazırda Türkiye'nin kredi notunun üzerinde olmaları nedeniyle olası bir indirim için izlemeye aldığını duyurdu.

Moody's Türk bankalarını negatif izlemeye aldı
Moodys'in bu açıklaması global olarak ülke ve finansal kuruluş kredi profilleri arasındaki bağlantının yeniden  değerlendirilmesini yansıtıyor. 
     
Moody's açıklamasında 12 Türk finansal kuruluşun tek başına ayakta kalma Banka Finansal Güç notlarının hali hazırda ülke konunun üzerinde olduğunu ve bu notların olası bir indirim için izlemeye alındığını belirtti. 
     
Moody's ayrıca 9 bankanın GLC uzun vadeli ihraççı ve mevduat notlarını da olası bir indirim için izlemeye aldı. 7 bankanın GLC uzun vadeli ihraççı ve mevduat notları daha önce izlemeye alınmıştı. 2 bankanın GLC uzun vadeli ihraççı ve mevduat notlarında gözden geçirme uzatıldı. 
     
Moody's 3 bankanın GLC uzun vadeli ihraççı ve mevduat notlarını Baa3 olarak teyit etti. 
     
Moody's tarafından notları izlemeye alınan bankalar şöyle,
Akbank: Baa1/Prime-2 olan GLC mevduat notu ve C- olan finansal güç notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.
Anadolu Bank: Ba1 olan GLC mevduat notu ve D+ olan finansal güç notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.
Denizbank: Baa2/Prime-2 GLC mevduat notu ve C- olan finansal güç notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.
TEB: Baa2/Prime-2 GLC mevduat notu ve D+ olan finansal güç notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.
Garanti Bankası: Baa1/Prime-2 olan GLC mevduat notu ve C- olan finansal güç notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.
Halkbank: Baa3/Prime-3  GLC mevduat notu ve D+ olan finansal güç notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.
İş Bankası: Baa2/Prime-2 GLC mevduat notu ve C- olan finansal güç notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.
TSKB: Baa2/Prime-2 olan yerel para cinsinden ihraççı ve D+ olan finansal güç notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.
Vakıfbank: Baa3/Prime-3 olan GLC mevduat notunu teyit etti, D+ olan finansal güç notunu olası bir indirim için izlemeye aldı.
YKB: D+ olan finansal güç notunu olası bir indirim için izlemeye aldı. Baa2/Prime-2 olan GLC mevduat notundaki gözden geçirme uzatıldı.
 
FİNANSBANK VE FİNANSLEASİNG'İN KREDİ NOTLARINI OLASI BİR İNDİRİM İÇİN İZLEMEYE ALDI
Moody's Investors Service, Finansbank'ın C- olan banka finansal güç notunu, Türkiye'nin Ba2 olan kredi notunun üzerinde Baa2 seviyesinde bir notu ifade etmesi nedeniyle olası bir indirim için izlemeye aldığını duyurdu. 
     
Moody's yaptığı açıklamada gözden geçirmenin Finansbank ile ana hissedarı NBG arasındaki ilişkiye yönelik değerlendirmeyi de yansıtacağını belirtti. 
     
Moody's Finansbank7ın Baa2/Prime-2 olan GLC mevduat ve Ba1 olan yabancı para cinsinden kıdemli teminatsız borç notunu da olası bir indirim için izlemeye aldı. Ba3 olan yabancı para cinsinden mevduat notu ise etkilenmedi.
    
Moody's ayrıca Finans Finansal Kiralamanın (Finans Leasing) Ba1 olan yabancı para cinsinden kredi notunu da olası bir indirim için izlemeye aldı.
Gazeteport.com
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2012, 11:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER