banner392

Marmara Birlik Pamukova üreticileri ile buluştu

Türkiye de Zeytin üretimi konusunda kooperatifçilik yönetimi ile çok büyük işler yapan Marmara Birlik yöneticileri Pamukova da ortaklarınla buluştular.

Marmara Birlik Pamukova üreticileri ile buluştu

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın da katıldığı toplantı ya Pamukovalı muhtarlar ve çiftçilerde katıldı. Toplantı Pamukova Ziraat Odası tarafından organize edildi. Pamukova da 200 Marmarabirlik Ortağı üye bulunuyor.

Pamukova Belediye Kültür Salonunda yapılan toplantıda Marmarabirlik Genel Muhasebe müdürü İlhan Bayram Birliği tanıtıcı konuşma yaptı. Bayramdan sonra Genel Başkan Hidamet Asa 2010 yılından beri birliğin çalışmaları hakkında daha geniş bilgiler verdi.

Marmarabirlik Genel Başkan Hidamet ASA, Biz yönetime geldikten sonra 143 milyon borç vardı. 2010 dan sonra tüm borçları ödedik. Nasıl yaptık bunları derseniz. Biz kredi kullanmaktan yana değiliz. Biz kendi öz varlıklarımız ve üretim politikamızla borçlarımızı ödedik. 

Sizlerin Desteği ile Başaramayacağımız iş yoktur

Hidamet Asa , “sizlerin desteği ile başaramayacağımız iş yoktur” dedi Pamukovalı üreticileri Asa ya sorular yönelttiler, üreticiler Yeni üyelik alımlarının nasıl olduğundan, Pamukova Zeytin üreticisinin ürünlerinin satın alınacağı bir alım-satım yeri kurulmasını istediler.

 

Hidayet Asa, Pamukovalı üreticilerimiz İznik Marmara Birlik üyesi olarak kayıtlarını yaptırabilirler. Üyelik ücretlerinin de birliğimiz yardımcı olacaktır.

Genel Başkan Gübre işine de girdiklerini duyurdu ve üreticilerin gübre alabilmesi için üye olması ya da üye olan birisinin üzerinden gübre alabileceğini söyledi.

S.S.699 Sayılı İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından satışa sunulan gübre çeşitlerini de tanıttı.

ORTAKLARA GÜBRE VE ZİRAİ İLAÇ DESTEĞİ

Marmarabirlik, üreticilerine bu yıl organik, organomineral, leonardit ve yavaş salınımlı akıllı gübreler ile zirai ilaç dağıtımı yapmakta. Bu kapsamda ortaklara 58 milyon TL kredi limiti tahsis etti. Marmarabirlik, ağaç bakımı ve üretimin artırılmasına yönelik ortaklarına destek olmaya devam etmekte. Konuya ilişkin açıklama yapan Marmarabirlik Başkanı Hidamet ASA, “2010 yılından bu yana üreticilerimize ürün alım bedelleri ödenirken, bir taraftan da gübre ve zirai ilaç desteği sağlanmaktadır. Döviz kurundaki dalgalanmadan kaynaklı fiyatlardaki değişkenlik nedeniyle, üreticilerimizin zarar görmemesi için klasik kompoze gübre yerine; organik, organomineral, leonardit ve yavaş salınımlı akıllı gübreler ile zirai ilaç dağıtımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda önümüzdeki hasat döneminde teslim edilecek ürün bedellerinden kesilmek üzere, Marmarabirlik ortaklarına 58 milyon TL kredi limiti tahsis etti.” dedi. Başkan ASA, “Belirlenen kredi limitleri ortaklarımızın kooperatiflerine 2016/2017, 2017/2018 ve 2018/2019 zeytin alım kampanyasında teslim ettikleri toplam zeytin miktarının 1/3’ü oranında ve kilogram başı 1 TL/Kg olarak hesaplandı. Son üç yılın ürün alım döneminde rekolte beyanının % 50’sini kooperatife teslim eden ortaklarımıza ilave olarak kredi tahsis edildi.” açıklamasında bulundu. “Vadesi 31 Aralık 2019 tarihine olmak üzere sabit fiyatla üreticilerimize verilen gübre desteği için faiz işletilmeyecektir” diyen Hidamet ASA, “Bu kararı almamızın en önemli sebebi; faiz oranlarından üreticilerimizin olumsuz etkilenmemesidir. Ayrıca ortaklarımızın en önemli girdilerinden, bordo bulamacı, bakır sülfat (göztaşı) ve insektisitler olmak üzere zirai ilaç desteği de yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İŞTE O GÜBRELER

Kompoze 15.15.15+ZN (SO3 20), D.A.P (18/46), Amonyum Sülfat %21 (Şeker), ÜRE % 46, KopOrganik Organik Gübre (Toz), KopOrganik Organik Gübre (Pelet), KopOrganik Organik Gübre 10-5-10 (Toz) KopOrganik Organik Gübre 10-5-10 (Pelet)  

Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa, Yeni üye alımı olacak mı? Katılım bedeli olacak mı?  Sorulanı da yanıtladı.

Asa , “Ben İznik ilçesi Orhaniye köyündenim bir Genel Başkan olarak sizlerin ağına kadar geldik. Sizlere değir verdik. Sizlerin sorunlarını dinledikten sonra şimdi onları çözmek için çalışacağız” dedi.

Toplantı sonunda katılanlarla birlikte toplu fotoğraf çekildi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER