banner392

Key paralarının üstüne mi yattılar

Konut Edindirme yardımı adı altında 1987 ile 1995 yılları arasında devlet tarafından kesilen paralar hala hak sahiplerine ödenebilmiş değil. Hükümet bu paraları ödemeyi vaad etti. Bölük pörçük ödeme planı içinde 8.5 milyon hak sahibinden ne kadarına para ödendiği hala tam olarak bilinmiyor. Bir söylentiye göre 8.5 milyon hak sahibinin yarısına yakınına para ödendiği şeklinde.

Key paralarının üstüne mi yattılar
Karışıklıklar hat safhada:
Konut edindirme yardımı Özal zamanında memuru ev sahibi yapma vaadi ile kesilen paralardı. Ancak aradan geçen yıllar içinde memur ne ev esahibi oldu. Nede kesilen parasını geri alabildi. Ak Parti hükümeti bu paraları geri ödemeyi kabul etti. Evden vazgeçen memur ve işçi, hiç değilse bir miktar para alacağı sevinci yaşadı.
2008 yılında başlanan ödemeler, hak edenler tarafından şaşkınlık yarattı. Çünkü çok az sayıda kişiye ödeme yapıldı. Daha sonra yeni ödeme vaadleri yapıldı. Aradan geçen aylardan sonra yeni bir ödeme daha yapıldı.
Her ödeme öncesi ve sonrası medyada ballı haberlerle duyurulan ödeme planında maleef daha 8.5 milyon madurun yarısının parası ödenebilmiş değil. Bu günlerde referandum için sandığa yüklenen hükümet seçim meydanlarında para saçacak, kağıtlar, afişler, balonlar, araba paraları ama KEY ödemeleri kimsenin aklına gelmeyecek. Bizde hatırlatıyoruz, 1987 ile 1995 tarihleri arasında kesilen KEY paraları vatandaşı mağdur etmeden ne zaman ödenecek?
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2010, 12:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER