banner392

Hafta Sonu Tatil Ruhsatı almaya gerek kalmadı

Daha önce işyeri sahiplerinin belediyeden alması zorunlu olan hafta sonu tatil ruhsatı Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonun açtığı mahkeme sonunda kaldırıldı.

Hafta Sonu Tatil Ruhsatı almaya gerek kalmadı
Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Pamukova Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Sabri Günay Hafta sonu Tatil Ruhsatı almayı gerektirmeyen işyerlerini şöyle açıkladı.
 “Lokantalar, fotoğrafhaneler, kahveler, fırıncılar, yalnız sebze, yaş meyve ve tütün satanlar, matbaalar, münhasıran yevmi gazete bayileri. Umumi bahçeler, tiyatrolar, spor, konferans ve konferans salonları, sinemalar, halkı eğlendirmeye mahsus oyun mahalleri, kulüpler, piyango bilet satışı şubeleri, hanlar. Oteller, hamamlar, liman, iskele ve istasyon, gümrük ve antrepolardaki tahmiliye ve nakliye şirket ve cemiyetleri, yapıcılık, tuğlacılık gibi işlerler, tütün, incir, üzüm, meyan kökü, zeytin, ağaç palamudu, susam, fındık, pancar gibi zirai ve sinai mahsulatın işlenmesi ve manipilasyonu gibi açık havada ve senenin bir kısmında yürütülen veya faaliyeti mevsime tabi olan işler veya bu işlerin yürütüldüğü müesseseler, turistik, hediyelik ve hatıra eşya satan ticarethane ve müesseseler, nalbantlar. Alet ve edevatı ziraiye tamirciler gibi yerlerin hafta sonu tatil ruhsatı almalarına gerek kalmamıştır” dedi.
Sabri Günay Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun konuyla ilgili İç İşleri Bakanlığına yaptığı itiraz dilekçesine karşı bakanlığın dilekçeyi reddetmesi üzerine Ankara 1. Nolu İdare mahkemesine dava açılmıştır. Mahkeme bunun üzerine söz konusu yerlerin hafta sonu tatil ruhsatı almalarına gerek yoktur şeklinde karar vermiştir” dedi.
Bu karardan sonra söz konusu işleri hafta sonu tatil ruhsatı için belediye ye gidip ruhsat almayacak. Yine aynı kanuna göre kasaplar da Pazar günü saat 13.00’a kadar belediyeden ruhsat alarak harç ödemeden işyerlerini açık bulundurabilecekler.
Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2011, 11:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hasan
hasan - 13 yıl Önce

helal olsun sabri abi

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Sayın günayi tanırım.İş yapan insanlari teşvik etmeli
seçip biryerlere getirmeli.Yanlız iki dönemden fazla görev vermemeli
idealleri yok oluyor.

as
as - 13 yıl Önce

başkan görmüyormusun esnafı her gün trafik polisi eziyor ne diye bir şey yapmıyorsunuz esnafa sahip çıkın polis esnafa destek olacağına köstek olmasın öğrencilerin dövülmesine işyerlerinden kasaların götürülmesine lise yolunda ne olduğu belirsiz toplulukların toplanıp öğrencileri rahatsız etmesine hatta dövülmesine göz yumulmasın çok iyi yaptıkları bir iş var yalnız esnafın önünde bol bol araçlara ceza yazmasını çok iyi beceriyorlar.

SIRADAKİ HABER