banner392

Belediye performans semineri parası esnafa icra olarak geldi

Pamukova belediyesi tarafından 2008 tarihinde bir özel firma ile yapılan performans semineri parası yeni başkan tarafından ödendiği halde. Avukat ücreti belediye kiracılarına icra olarak geldi.

Belediye performans semineri parası esnafa icra olarak geldi
03/02/2008 tarihinde eski başkan H.Ferudun Turan tarafından belediye personeline performans eğitimi vermek için Ankara’dan getirilen KALİTE Bilişim, Yönetim Stratejileri, Eğitim, Danışmanlık, Elektronik, Pazarlama, İnşaat, Taahhüt, Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. şirketine verdiği eğitime karşılık toplam 8.556,50 tl lik borcun ödenmemesi üzerine, daha sonra yeni başkan döneminde ödenen borcun avukat parası olan 5.500 tl si ise belediye de kiracı olan esnaflara icra olarak geldi.
 
Danışmanlık firmasının verdiği ders fiyatı toplamına yakın Avukatlık ücreti olan 5.500 tl lik parayı almak için Ankara 2. İcra mahkemesine başvuran KALİTE Bilişim, Yönetim Stratejileri, Eğitim, Danışmanlık, Elektronik, Pazarlama, İnşaat, Taahhüt, Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. nin avukatı alacaklarını esnaftan tahsil edecek.
 
İLGİNÇ TAHSİL YÖNTEMİ
Belediye dükganlarında kiracı olan üç esnafa gelen İcra tebliğinde “kira ödemelerinizi belediye’ye değil, doğrudan KALİTE Bilişim, Yönetim Stratejileri, Eğitim, Danışmanlık, Elektronik, Pazarlama, İnşaat, Taahhüt, Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. na ödeyiniz” denmekte.
Ancak tebliği gören ismini açıklamak istemeyen üç belediye kiracısı esnafı olaya tepki gösterdikleri gibi: “Bizim hiçbir icra ile işimiz yok ki nerden çıktı bu 5.500 tl lik icra tebliği diye tepki gösterdiler.
 
Belediye yetkilisi ise kendilerinin 2008 yılında eski başkan zamanında Eğitim gayesi ile getirilip 03/02/2008 de sözleşme yaptıkları KALİTE Bilişim, Yönetim Stratejileri, Eğitim, Danışmanlık, Elektronik, Pazarlama, İnşaat, Taahhüt, Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. şirketinin borcunu ödememiş olduğundan alacak için belediye’ye firmanın geldiğini borcun ödendiğini, ancak avukat masrafı diye bir alacak yüzünden belediyenin kiracısı olan esnaflarımıza Ankara 2. İcra Mahkemesinden tebliğ geldiğini duyduklarını söyledi.
 
Toplam bir günlük ders olarak belediye de çalışan personele eğitim dersi veren firma 8.556.50 tl alacak kaydetti. Geçen sürede belediye nin firmanın borcunu ödemesi ve daha sonra da avukat borcunun da 5.500 tl olarak gelmesi belediye ye 14.000 tl ye patlarken,
Ne garip ki o günlerde belediyeden 9 işçi performansları yetersiz diye işten atıldı. 2009 yerel seçimleri öncesi bu işçilerin birinin ise başkanın şoförü olduğu, seçim çalışmaları nedeni ile bir aylık izine ayrılmış olması, daha sonra seçimde eski başkanın kaybetmesi sonrası söz konusu şoför ile birlikte 9 kişinin performansı yetersiz diye eski başkanın son günde işçileri işten işten çıkarması garip bulunmuştu.
Ancak işçiler açtıkları mahkemede haklı bulundular ve belediye 9 personele toplam 196.000 tl tazminat ödemek zorunda kaldı. 
  
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2010, 02:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER