banner392

Başka bir ülkede böylesi müteşebislere plaket verirler.

İki gün önce Karapınar – Eskiyayla köyü yolundan görüntüler çekerek vahim yolu haber yapmıştık. Bugün de aynı yolda çiftliğe saman götüren tır’ın görüntülerini sizlerle paylaşmak istedik.

Başka bir ülkede böylesi müteşebislere plaket verirler.

Eskiyayla da 2 yıl önce belki de bölgenin önemli açılımı olacak simentel cinsi büyük havan çiftliği kurarak her türlü engellere karşı yatarım yapan İstanbul lu bir iş adamının cefakar ve vefakar çalışmalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

Eskiyayla Köyü Derneğinin teşvik ve önerileri ile Pamukova nın en yüksek rakımlı köyünde çiftlik kurulmasının yararları düşünülerek yapılan girişimlerden sonra köyden en az 1.5 km uzakta 40 dönüm arazi üzerine kurulan çiftlikte kış aylarının sıkıntısı, ayrıca yetkililerin yatırımı görmezden gelerek köy yollarını dahi onarmamaları, hatta hiçbir yetkilinin yatırımı yerinde görüp neler yapıldığını dahi bilmemeleri, dernek yetkilisi olarak Eskiyaylalılar adına bizleri pes dedirtiyor.

BÜYÜK ARAÇLAR YOLDAN ÇIKAMIYOR

Başka bir ülkede olsa böylesine önemli yatırım yapan müteşebisleri değil görmezden gelmek onları teşvik için plaketle ödüllendirirler.

 

Bölgemizde ilk olan Simentel cinsi, hem etlik, hem süt verimi yüksek hayvanların yetiştirildiği bu çiftlik in gelecekte Pamukova da önemli bir mandıra ya dönüşeceğine inanıyoruz.

 

Ayrıca bugüne kadar ilçemize bu çiftlik sayesinde önemli miktarda sıcak para geldiğini bilmekteyiz. Çitliğin kuruluşunda çalışan çok sayıda insan oradan para kazanmakta, çiftlikte harcanan başta hazır beton olmak üzere bu çiftlikten para kazanmaktalar. Pamukova esnafı bu çiftliğe her tür gıda ve yiyecek satarak para kazanmakta.

 

Kısa sürede çiftlik alt yapı çalışmalarını tamamlamış olmakla beraber, 200 büyükbaş simentel cinsi hayvanların sütleri gün aşırı köye gelen süt arabaları ile sevk edilmektedir. Tesiste her türlü modern sağım tesisleri yanında son yapılan tesisinde arıtıcı kurularak hayvanların dışkıları arıtıcıda depolandıktan sonra Bios tarafından gün aşırı sevk edilmekte ve Bio-Gaz olarak enerjiye dönüştürülmektedir.

 

Devlet yetkililerinden bu yatırama destek olmalarını, destek olmazlarsa bile, hiç değilse yapmaları gereken köy yollarını yapmaları bekliyoruz.

 

1974 yılında Eskiyayla – Karapınar köyü arasındaki yolun açıldığın düşünürsek, ( O yolda yine orman işlerini taşımak için Orman İşletmesi tarafından yapılmıştı.) Yol artık büyük araçları kaldırmıyor. Yolun genişletilerek yeniden aplikasyonun yapılması gerekmektedir.

 

Ayrıca bir iki yıl içinde köyde önemli gelişmeler oluyor. Köylünün yıllardır sadece orman keserek geçindiği düşünülürse çiftlik yeni imkanlara kapı açacaktır diye düşünüyoruz.

 

Köyde ikinci bir küçükbaş hayvan çiftliği de kurulmuş olmakla beraber, ceviz yetiştiriciliği de başlamıştır.

İŞTE ESKİYAYLA DA KURULAN ÇİFTLİKTEN GÖRÜNTÜLER
 

Artık devlet yetkililerinin köyü yakından takip etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Köye gelecek daha yakından takip edecek yetkililerin öncelikle Karapınar – Eskiyayla yolu güzergahın dan gelmelerini tavsiye ediyoruz.

 

Köy yolunun dar ve bozuk olması yüzünden yolda karşılaşan büyük araçlar bir birlerine geçiş veremiyorlar. Keskin virajlar da tur alamıyorlar. Trafik bu yüzden aksamalarla devam ediyor.

 

Yetkilileri bir an önce bu yolu yapmaya davet ediyoruz.

 

Eskiyayla Köyü Derneği Bşk.

Mehmet Yavuz 
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 23:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER