banner392

Babacan Avrupa ekonomisinden kaygılı

Türkiye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa'daki finansal gelişmeleri değerlendirirken, soruna kısa sürede kalıcı çözümlerin üretilmesini umduklarını kaydederek, ''Aksi takdirde dünyada 2008-2009 benzeri başka sıkıntılı bir tabloyla karşı karşıya kalma ihtimalimiz var'' dedi.

Babacan Avrupa ekonomisinden kaygılı
Özellikle İtalya'daki son gelişmelerin ve Yunanistan'daki sorunların bir türlü çözülemiyor oluşunun kendilerini kaygılandırdığını belirten Babacan, ''Ekonomi politikalarında son derece ihtiyatlı dikkatli gitmemiz gereken bir dönemdeyiz'' ifadesini kullandı.
 
İlgili Konular
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu kabülü sırasında yaptığı konuşmada küresel ekonomideki gelişmelere değinen Babacan, ''küresel ekonominin son derece riskli, sıkıntılı bir dönemden geçmekte olduğunu'' söyledi.
Türkiye'nin en önemli ihracat pazarının Avrupa olduğuna dikkati çeken Babacan, Avrupa pazarlarında meydana gelecek bozulmanın, Türkiye'nin ihracatını da olumsuz etkileyeceğini kaydetti.
Türkiye ekonomisinin ilerlemesinde istikrar ve güven ortamının önemine vurgu yapan Babacan, ''küresel ekonominin son derece riskli, sıkıntılı bir dönemden geçmekte olduğunu'' söyledi.
Ali Babacan, konuşmasında Türkiye'nin önümüzdeki dönemde odaklanacağı alanlarla ilgili de bilgi verdi.
Babacan, önümüzdeki sürecin Türkiye'nin artık 2023 hedeflerine kilitlendiği bir dönem olacağını ifade ederek, hükümet programının da bu hedefler doğrultusunda hazırlandığını söyledi.
Gelecek dönemde yapısal reformların son derece önemli olacağını, eğitim reformuna da öncelik verileceğini anlatan Babacan, işgücü piyasasıyla ilgili de önemli adımlar atılacağını belirtti.
Babacan, yatırım ortamının iyileştirilmesi için iş dünyasının günlük işlerde karşı karşıya kaldığı zorlukların aşılması konusunda ''önemli bir reform paketi'' de olacağını belirtti.
 
BBC Türkçe
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2011, 00:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gazzeli
gazzeli - 13 yıl Önce

DEVLET İDARESİ İLİM, FERASET, DİRAYET İSTER DİYE BİNLERCE KERE YAZDIK ÇİZDİK SÖYLEDİK BU İŞLER ÇOLUK ÇOCUK İŞİ DEĞİL DEDİKSEDE HİÇ KİMSEYE ANLATAMADIK BU İŞLER ÇOK GÜZEL KONUŞMAYLA BOYLA POSLA KIAVATLADA OLMUYOR. KARDEŞLERİM İNŞALLAH BU İŞİ EKONOMİK KRİZLE ATLATIRIZ AMA BENİM KAYGIM ÜLKEMİZİ BÖLECEKLER IRKÇI EMPERYALİZMİN ÜLKEMİZ ÜZERİNDEKİ SENARYOLARI DEFALARCA YAZDIK BU SENARYOLAR ŞUNLARDIR, 1- BORCA ESİR ETMEK 2- AÇ VE İŞSİZ BIRAKMAK 3- DİNİDEN UZAKLAŞTIRMAK 4- ETNİK GRUPLARA AYIRMAK 5- YUMUŞAK LOKMA HALİNE GETİRİP YUTMAK İŞTE ŞU ANDA OYNANAN SENARYONUN BEŞİNCİ MADDESİ UYGULUYORLAR EY MİLLET ÜLKEMİZİ PARÇALIYORLAR HALA OYUNDA OYNAŞTASIN NEZAMAN UYANACAKSINIZ NEZAMAN GEÇ OLMADAN UYAN KENDİNE GEL TORUNLARIMIZI ÇOK KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR EY İŞBİRLİKÇİLER NEZAMAN VAZGEÇECEKSİNİZ İŞBİRLİKÇİLİKTEN KENDİNE ACIMIYORSAN TORUNLARINA BARİ ACI BU İŞİN ŞAKASI YOK.

SIRADAKİ HABER