banner392

Yüksek Okul a ilgi azalıyor

Pamukova Meslek Yüksek Okulu bu senede kan kaybetmeye devam ediyor. Kurulduğu yıllarda 1300 lere çıkan öğrenci sayısı bu sene 600 lere düştü. Bu sene 260 yeni kayıt yapıldı.

Yüksek Okul a ilgi azalıyor
Pamukova Meslek Yüksek Okuluna yeni bölümler açılacağı söylentileri ise boşa çıktı. İki yıllık meslek yüksek okuluna 390 tercih yapıldı ancak 260 öğrenci geldi. Öğrenci azlığı yüzünden üç tane yurt kapandı.
 
Yeni gelen öğrencilerin yüzde ellisi evleri tercih ederken, bazı öğrenciler ise ceaamat evlerini tercih ettiler.
 
Adını açıklayaman bir yurt yetkilisi bazı öğrencilerin toplu şekilde evleri tercih etmesinin yasal olarak suç olduğunu buna ise yetkililerin göz yumduğunu söyledi. yurtcu:
 
“Bir evde iki kişi kalabilir, Öğrenciler cemaatlerin eline düştü, Pamukova da çok sayıda bu şekilde bir evde oturan öğrenci var. Bunlar aslında cemaatlerin kiraladığı yerler, Toplu öğrenci evleri ya yurt olur, ya da birilerinin tuttuğu evlerdir. Ama bunu yetkililer görmüyor. Bunun için çok yakında Pamukova da öğrenci yurdu diye bir şey kalmayacak” dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2011, 00:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
şengül çıkar
şengül çıkar - 12 yıl Önce

kaldığımız yurtlarda bir odada dört kişi verdiğin ücret belli aldığın hizmet belli ( şohben çalışmaz , kışın donarsın ,yemek pilav üstü kurufasülye) siz bu mantıkla yurt işletmeciliğine devam ederseniz,,,, neyseee bu yıl ki öğrenciler bir odada dört kişi kalıcağına bir evde dört kişi kalmayı tercih etmiş tebriiklerrrrr

pamukovalı
pamukovalı - 13 yıl Önce

ohhhhhh!!!!!

pamukovalı
pamukovalı - 13 yıl Önce

kazandıklarınıza sayın fiyatlarıda düşürün

aaa
aaa - 13 yıl Önce

Hocam yine yapmışsın haberi . Yurtla ortaklık var galiba. Öğrenci velisini düşün birde. Bir evde iki kişi kalabilirmiş. E koplarda ayakta yolcu almasın, esnaf sokağa taşmasın, yanlış park önlensin o zaman

SIRADAKİ HABER