banner392

Vali Pamukova ya geldi

Pamukova ya günü birlik gelen Sakarya valisi ve beraberindeki heyet Pamukova kaymakamı Tuncay Dursun’u ziyaret ettiler. Daha sonra SEBAP projesine destek için öğretmen ve velilerle toplantılar yaptılar.

Vali Pamukova ya geldi
Pamukova  Kaymakamı Tuncay Dursun a nezaket ziyareti yapan vali Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Muammer Aksoy ile birlikte İl Milli Eğitim müdürü ve müdür yardımcıları daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğünde ve 75. Yıl İlk Öğretim Okulunda SEBAP projesi hakkında öğretmenler ve velilerle toplantılar yaptılar.
 
Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun un Pamukova ya atanmasından sonra ilk gelen Vali ve beraberindeki heyet Kaymakama yeni görevinde başarılar dilediler. Kaymakamlık ziyaretinden sonra Halk Eğitim müdürlüğünde SEBAP (Sakarya Eğitim de başarıyı Arttırma Projesi) Hakkında eğitimcilerle toplantı yapıldı. Toplantıya Tüm Okulların müdürleri ve müdür yardımcıları katıldılar.
 
VALİ EĞİTİM BAŞARISINI ARTIRMADAN SÖZ ETTİ. OKUL MÜDÜRLERİ OKULLARINDAKİ EKSİKLİKLERDEN DOLAYI YARDIM İSTEDİLER
Kaymakam ziyaretinden sonra Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonuna gelen vali vali yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürü ve  Pamukova Kaymakamı, Belediye başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, Ziraat Bankası Müdürü kendilerini bekleyen okul müdür ve müdür yardımcıları ile 1 saate yakın toplantı yaptılar.
Toplantıda ilçenin eğitim durumu hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim müdürü Murat Yazıcı Eğitimde hangi alanlarda başarılı hangi alanlarda başarısız olunduğu konusunda bilgiler verdi.
Yazıcı: “Pamukova da bireysel anlamda geçen yıl iki öğrencimiz Türkiye birincisi oldular. SEBAP projesi ile başarıyı daha yüksek seviyelere getirmek istiyoruz. Bunun için projeye önem vermeliyiz” dedi.
Vali Mustafa Büyük ise “Başarıyı elde edebilmek için neler yapılabileceğini ortaya koymalıyız” dedi.  Başarının elde edilebilmesi için dört kural olduğunu söyleyen Vali Mustafa Büyük dört kuralı şöyle açıkladı.
1-Okuma etkinliğinin arttırılması gerekir. Aile faktörü işin içine daha fazla çekilmeli. Yönetim ve uygulayıcılarının aktif olmaları sağlanmalı.  Öğrencilere sınav deneyimi kazandırılmalı.” dedi.
 
Bu dört etken başarılı şekilde yürütülemediği takdirde eğitimde başarı elde edilemez” diyen vali Mustafa Büyük:
“İl genelinde  sözel de başarısız görünüyoruz. Buda daha çok kitap okumadığımız anlamına gelir. Bunun için öğrencilerimize ayda en az iki kitap okutmalıyız. Velileri mutlaka eğitim sistemi içine dail etmeliyiz. Velileri okula küstüren bir yönetim anlayışından çok velinin arzu ve istekle katılma yolunun bulunması gerekiyor. Yönetim ve uygulayıcıları eğitimcilerle mutlaka iş birliği yapmalı ve eğitimcilerin bu işe katkısı ile bunu başarabiliriz. Öğrencilerin sınava hazır hale getirilmesi gerekir” dedi.
 
SÖZ ALAN OKUL MÜDÜRLERİ OKULLARININ EKSİKLERİ İLE İLGİLİ VALİDEN YARDIM İSTEDİLER.
Anadolu lise’sinin fiziki olarak yetersiz olduğunu söyleyen Okul Müdürü Fatma Ergen: Okulumuz yeni açıldı. Daha sınav deneyimi olmadı. Ancak öğretmen ve öğrenci yeterlilği olan okulumuzun binası eksik, sınıflar eksik, tuvaletler yetersiz dedi.
Pamukova Lise’si müdürü Kahraman Sertel: “Okulumuz liseden Teknik Lise ye döndürüldü. Ancak Pamukova da Anadolu lisesi eksik bizim okulumuzunda Anadolu Lisesine döndürülmeseni istiyoruz” dedi.
Kemaliye Köyü İlk Öğretim Okulu müdürü Mahmut Sami Tuncer: “Okulumuz kaloriferleri eksik kış geliyor ısınma sorunumuz olacak yardım edin” dedi.
Pınarlı Bacı İlk Öğretim Okulu müdürü Mehmet Temel: “Sebap projesinde başarılı olan okul ve öğretmenler açıklansın. Başarılı olan öğretmenler ödüllendirilsin” dedi
Okul müdürlerinin istek ve dilekleri yetkililer tarafından not aldı.
 
İkinci toplantı ise 75. Yıl İlk Öğretim Okulu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya 60 dolayında veli katıldı. Velilere Eğitimde başarının artırılması için neler yapılması gerektiğini anlatan Vali Mustafa Büyük velilerin de konuyla ilgili düşüncelerini sordu.
 
VELİLER ÇOCUKLARINI OKUTABİLMEK İÇİN MADDİ DESTEK İSTEDİLER.
Toplantıda söz alan bazı veliler, çocuklarını okutmakta zorluk çektiklerini söylediler.
Soz alan İlyas Kayacan: “Sayın valim benim üç çocuğum var biri ilk okula, biri liseye, biri de ünüversiteye gidiyor, param yetmiyor bana yardımcı olunsun” dedi.
Başka söz alan üç bayan çocuk okutmada zorluk çektiklerini ve maddi destek istediklerini söylediler. Bir bayan ise çocuğunun iyi okuduğunu ama maddi olarak zorluklar içinde olduklarını söyledi. Bayan:
Babamız hasta, dedemiz hasta çocuk okumak istiyor ne yapalım söyleyin” dedi.
Yenice Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Akdeniz (Koca Mehmet lakaplı) Koca Mehmet espiri ile karışık “Sayın valim bizim okulumuzda öğrenciler hep taşımalı yemekleri az geliyor nolur deyiverinde yemekleri biraz daha fazla getiriversinler. Olmaz mı?” dedi.
Salonda bu konuşma biraz gülerek karşılandı.
Vali Mustafa Büyük velilerin istek ve şikayetlerini not aldı. Toplantının son kısmında Vali Yardımcısı Muammer Aksoy söz aldı. Aksoy öğrenci başarısının arttırılmasında velilerden çocuklarına soru çözmede destek olmalarını istedi.
 
Aksoy: “Sayın veliler çocuklarınızın geçen seneki başarısının biraz daha artması için sizlerde destek verin. Onlara bir soru fazla çözdürün. Geçen yılkı başarı puanları bir puan daha artacaktır. Oda sizin katkınız olsun” dedi.
Toplantı sonrası vali ve beraberindeki heyet Geyve’ye gitmek üzere Pamukova’dan ayrıldılar.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2010, 13:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER