banner392

Pamukova da ‘Kağıttan Fidana Dönüş’ Projesi Başlatıldı

Geri kazanım konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Biosun Pamukova ve Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önderliğinde hazırlanan “Kağıttan Fidana Dönüş” projesi, okullara yapılan tanıtım semineri ile start aldı.

Pamukova da ‘Kağıttan Fidana Dönüş’ Projesi Başlatıldı

Biosun Pamukova ve Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pamukova İlçesi’nde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda, geri kazanım konusunda çevre bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla“Kağıttan Fidana Dönüş” projesini başlattı. “Her Kağıt Bir Ağaç, Her Ağaç Bir Yaşam” sloganıyla başlatılan proje kapsamında ilk, orta ve lise seviyesindeki okullarda kitap, defter, kağıt ve karton grubuna giren, kire ve suya temas etmemiş atıklar toplanacak.

1 Aralık 2015 tarihinde, Pamukova Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım semineriyle start alan projenin detayları, BİOSUN Pamukova Tesisi Eğitim Uzmanı Kaan Arda ve Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Danışman Öğretmeni Serkan Aslan tarafından aktarıldı. Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Proje Temsilcisi Beyza Ceylan da bir fikir olarak doğan projenin başlangıç aşamasından bugüne kadar geçen süreciyle ilgili bilgi verdi. Tanıtım toplantısına; projeye katılımı beklenen merkez ve civar mahallelerde yer alan 10 adet ilk, 10 adet orta ve beş adet lise düzeyindeki okullardan birer proje öğretmeni, birer hizmetli ve okullardaki her şubeden birer gönüllü öğrenci davet edildi. Toplantı yaklaşık 130 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaan Arda konuştu

Öğretmen Serkan Arslan Konuştu.


Biosun Pamukova ve Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu projede Pamukova Kaymakamlığı, Pamukova Belediyesi, Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukova Orman İşletme Şefliği ile de işbirliği yapıldı. 

Öğrenci Temsilcisi Beyza Ceylan Konştu


Resmi olarak 1 Aralık 2015 tarihinde başlatılan “Kağıttan Fidana Dönüş” projesi kapsamında okullar, 2-3 Nisan 2016 tarihine kadar atık kağıtları okullarında biriktirecek. Atıkların kolay biriktirilebilmesi amacıyla Biosun Pamukova tarafından okullara proje tanıtım afişleri, broşürleri ve karton iç mekan kutuları dağıtıldı. Projenin ilk aşamasında toplanan atıklar, her bir okulun proje koordinatörü öğretmeni eşliğinde tartılacak ve Pamukova Orman İşletme Şefliği tarafından, okullara her 100kg atık karşılığında bir adet tüpte fidan hediye edilecek. Fidan dikim organizasyonu 5 Nisan 2016 tarihinde Pamukova Belediyesi ve Pamukova Orman İşletme Şefliği tarafından belirlenen alanda gerçekleşecek. 
İlk, Orta ve lise düzeyinde öğrenciler projeyi gerçekleştirecekler.



Okullar projenin ikinci aşaması olan 18-19 Haziran 2016 tarihlerine kadar atık toplamaya devam edecek ve atıklar ilk aşamada olduğu gibi her bir okulun kendi proje koordinatör öğretmeni eşliğinde tartılacak. 21 Haziran 2016’da düzenlenmesi planlanan Ödül Töreni’nde Biosun Pamukova her 100kg atık kağıt karşılığında okul yöneticilerine 20TL hediye çeki verecek.

   

Çevre konusundaki hassasiyetini her fırsatta ve platformda vurgulayan Biosun Pamukova Tesisi, bu proje ile birlikte ilçede yer alan ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda çevre ve doğal kaynakların korunmasına, bunun insan sağlığına katkısına dikkat çekmeyi, ilçe halkında bilinç oluşturmayı ve fidan dikimi organizasyonu ile de geleceğimize nefes aldırmayı hedefliyor.

 

Kısaca Biosun Pamukova

Biosun Pamukova Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre Sanayi Ticaret A .Ş., 2008 yılında Sakarya iline bağlı Pamukova ilçesinde kuruldu. İnşaatına 2010 Nisan ayında başlanan tesis, 2011 Aralık’ta kademeli olarak faaliyete geçti. Biosun Pamukova; evsel ve hayvansal katı atıkların toplanması, aktarılması, ayrıştırılması ve geri kazanımı alanında dünyanın ilk entegre katı atık yönetim tesisi olarak faaliyet gösteriyor. Bugün beyaz ve mavi yaka olmak üzere 300 ’e yakın kişinin çalıştığı tesis, 40 bin metrekare üzerine kurulu bir alanda üç vardiya esasına göre faaliyet gösteriyor. 


Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 23:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER