banner392

Özcan Pehlivanoğlu: EĞİTİMDE ÇAKINCA HİÇ BİR ŞEYİ ANLAYAMAZ OLDUK!...

Pamukovahaber de yazıları yayınlanan Özcan Pehlivanoğlu. Bugünkü köşesinde Eğitimi kaleme aldı.

Özcan Pehlivanoğlu: EĞİTİMDE ÇAKINCA HİÇ BİR ŞEYİ ANLAYAMAZ OLDUK!...

EĞİTİMDE ÇAKINCA HİÇ BİR ŞEYİ ANLAYAMAZ OLDUK! başlaklı yazdığı köşe yazısında Milli Eğitim ve Milli sifatların ne hale getirildiğini anlattı. 

Cennet mekan Atatürk, Cumhuriyet'i kurduktan sonra kurulan iki bakanlığa "milli" sıfatını uygun gördü. Savunma ve Eğitim bakanlıklarımızın adlarının önünde malumunuz "milli" sıfatı var... Yani "Milli Eğitim" ve "Milli Savunma" gibi!

Rahmetli Atatürk böyle bir isimlendirme de, yerden göğe kadar haklıydı. Milli Eğitimle Türk Milletini, Milli Savunma ile Türk vatanını korumak ve kollamak istiyordu... Haksız da değildi!

Ancak konumuz eğitim olduğu için sadece o konu ile ilgili olarak istenilen hedeflere ulaşamadığımız acı bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.

Türk Milleti, eğitim ve dolayısıyla bilgi eksikliği nedeniyle olayları doğru yorumlayamamaktadır. Bu açık bir şekilde görülmektedir.

Türk Milleti, özellikle sosyal bilimler açısından felaket bir haldedir. Tarihini, vatanını, çevre ve dünya coğrafyasını, dünya tarihini, uluslararası ilişkileri, din savaşlarını, ticaret(para) kavgalarını, dost ve düşman ülkelerin emellerini bilmemektedir ya da en azından kendi menfaatlerini koruyacak kadar bilgisi yoktur.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2022, 08:21

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER