banner392

Öğrenciler evlerinde daha güvende olacaklar

Pamukova da bugün karneler verildi. Öğrenciler sevinç içinde karne notlarına baktılar. Veliler de gözleri gibi baktıkları biricik yavrularının taktir teşekkür getirip getirmediğine baktılar. Biz se başımızı yukarıya kaldırıp çocuklarımızın öğretim gördükleri binalara baktık. İşte 75. Yıl okulu duvarı aman dikkat!

Öğrenciler evlerinde daha güvende olacaklar
Bugün karne alan öğrenciler evlerine dağıldılar. Ancak geride bıraktıkları okullar çocuklarımızın güven içinde olması gereken okullar öğrencilerin yuvaları ne durumda halkımızı bunu biliyor mu?
 
Daha önce de Pamukova da bazı okulların hala gecici kabulleri yapılmadığını yazmıştık. Ancak kimse duymadı. Onlar kulakları üzerine yattılar. Çünkü onlar okulların konumunu biliyorlar sadece bilmeyen velilerimiz.
Velilelirimiz biricik yavrularının ellerininden tutup okullarına götürüyorlar. Okul kayıt dönemi başladığında da çocuğum büyüdü okula gidecek çağa geldi. Ne mutlu. Bende çoçuğumu anne gibi baba gibi bildiğim öğretmenlerime teslim ediyorum diyor.
 
Okula gelen minicik yavru için okul yöneticileri kayıt için gerekli evrakları istiyor. Öğrencinin resmini istiyor. Öğrenci ile ilgil çeşitli evraklar istiyor. Hatta zaman zaman basına da konu oluyor. Parasal yardımda isteniyor. Veli bunların hepsini kabul ediyor. Nede olsa biricik yavrusu okulda okuyup adam olacak. Mutlaka çocuk okuyacak anne ve baba gurur duyacak.

 
Okulların durumu hakkında veliye acaba yeterli bilgi veriliyor mu? Okulların depreme dayanıklı, Okulların öğrenci için tam anlamıyla doğal afetlere karşı güvenli yerler olup olmadıkları güvenini veriyorlar mı? Okul arın iskanları olup olmadığını veliye okul idarecisi gösteriyor mu? Ya da veli bunu hiç istiyor mu?
 
Pamukova da 2007 yıllarında iki tane okul (75. Yıl. Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu) onarım için devlet tarafından ihale edildi. Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu binası (eski bina) 95 bin tl ye ihale edildi. 3 ay içinde binanın yapılması sözleşmesi ile bitirilme sözü alındı. Aynı yıl 75. Yıl eski binası onarım ihalesine çıktı. 4 katlı 75. Yıl binası 135. Bin tl ye Pasifik inşaat denen Çankırı lı bir firma tarafından ihalede alındı.
 
İki okul da aynı anda yıkılıp onarımlarına başladı. 2007 yılında ikinci döneme yetiştirilme taahüdü ile alınan iki binadan Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu zamanında yapılıp yetiştirildiği halde. Nedense Pasifik İnşaat ın 135 bin tly ye alınan eski binası zamanında yetişitirilemedi.
 
Bir sene sonra ya kaldı. O günlerde çok dedikodular yapıldı. Hatta çalışmalar sırasında binanın içinden sular çıktığını haber yapmıştık. Meğer bina altından su almış. Yıkılma tehlikesi içindeymiş. Ancak yapımı başladığında Pamukova dan insan çalıştırmadığı için firma hakkında dedikodular olmuştu.
 
Pamukova da bazı inşaat malzemesi satıcılarından da malzemeler alınmış paraları ödenmemişti.
Ve gecikmeli olarak ta olsa bina bitti. Binanın geçici kabulu yapılıp yapılmadığını hala bilmiyoruz.
 
İşe bugün karnelerini alan öğrencilerimiz karnelerine bakarlarken bizde 75. Yıl İlk Öğretim Okulu nun batı cephesindeki 2. Ve 3. Katlardaki duvarlarına baktık. Daha yeni yapılmış bina ne halde gören var mı?
 
17 Ağustos 1999 da Marmara depreminde ilimizde birçok binanın yılıkılıp insanlarımızın binalar altında kaldığını unuttuk mu. Geyve de resmi adliye binasının yıkılıp lojman altında kalan hakimlerimizi ne çabuk unuttuk.
 
Kaldi ki o günden sonra yapılan resmi binalar içinde en önem verilen okullarımız için para ayrıldığı halde. Hatta Pamukova da birçok okul için hakkı verilerek ihale ye çıkarılan bu okullar neden acaba bu şekilde eksik yapıldı. Neden acaba bu okullar bir iki yıl içinde her tarafından dökülür halde.
 
Cumhuriyet İlk Öğretim Okulunuda torunu okuyan bir emekli öğretmenimiz okulla ilgili yetkili yerlere muraacat etti de gereği yapıldı mı?
 
Hatta Cumhuriyet İlk Öğretim Okulunda yeni yapılan binaya çıkma kalorifer takılıp ta sonra kalorifer şikayete konu olunca yerine hangi tavuk çiftliğinden başka bir kalorifer kazanı takıldı. Bu kazan kimden satın alındı.
 
Birde bu binaları 75. Yıl eski binası onarım işlerini hangi firma almıştı. Kimdi Çankırı lı firma yetkilisi?
Pe ki Pamukov da kaç tane okulun geçici kabulu var. Yani rusatı var. Yani bu bina sağlamdır. Çocuklarınızı güven içinde okullarımıza gönderesbilirsiniz diyebilirmisiniz?
Biz Pamukova ilçe milli eğitimden okulların ruhsatlarını göndermelerini bekliyoruz. Haberlerini buradan aynı şekilde tek tek ruhsatlarını velilerimize gösterecğimizi de taahüt ediyoruz.
 
Bu vesile ile yaz tatiline giren öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller diliyoruz.
 
Pamukova Eskiyayla Rumeli Balkan Türkleri Dernek Başkanı
Mehmet Yavuz
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2011, 03:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
murat
murat - 13 yıl Önce

tebrikler hocam cok iyi konuya değinmişiniz her şeyin başı eğitim ama eğitimin başındakilerede bi bakmak lazım

adkilik
adkilik - 13 yıl Önce

hocam ilçemizdeki eğitim ne halde ve kimlere kalmış görüyorsunuz.bu çok önemli meseleye değindiğiniz için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

gazzeli
gazzeli - 13 yıl Önce

İNSANLARIN HEDEFİNDE İHALE OLUNCA MALESEF KENDİ TORUNLARININ CESETLERİNİ ÇİYNEYEREK O İHALEYE ULAŞMAK İSTİYORLAR HALBUKİ HEDEFİNDE İHALE DEĞİLDE TORULARINA YENİBİR DÜNYAYI KURMAK OLSA HEM KENDİ VİJDANI RAHAT EDECEK HEMDE TORUNLARININ YÜZÜ GÜLECEK HAYIRLI OLACAK OLAN BU İŞE ALLAH DA YARDIM EDECEK HALBUKİ İDARECİLİKTEKİ BAŞARININ ŞİFRESİ BU YANİ MAZLUMLAR İÇİN ZAYIFLAR İÇİN VE TÜM İNSANLIK İÇİN HAYIRLI HİZMETLER YAPMAK NİYETİNDE OLURSAN MUTLAKA ALLAH ZOR OLAN İŞLERİNİZİ KOLAY KILAR EY ÜLKEYİ İDARE EDENLER LÜTFEN KENDİNİZE GELİNİZ ÇOK BÜYÜK SORUMLULUKLARINIZ VAR LÜTFEN .

SIRADAKİ HABER