banner392

Erasmus ta Pamukova Fatmahanım Okulu büyük başarı kazandı.

Fatmahanım İlk ve Orta Okulunun da katıldığı; Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından gerçekleştirilen ortak projeler kapsamında 6 ülke (Türkiye, İngiltere, Macaristan, Romanya, Portekiz, ve İtalyan) öğrencilerinin gerçekleştirdikleri Lego Robot Projesi sunumu Kuzey İrlanda’nın Belfast ta bölgesinde gerçekleştirildi.

PROJEDEN BİR ÖRNEK GÖRÜNTÜe

İnternet üzerinden -Twinning portalında uygulama ile başlatılan başvuru ve çalışmalar sonunda Pamukova Fatmahanım İlk ve Orta Okulundan öğretmen Serkan Aydoğu başkanlığında öğrencilerinin geliştirdikleri bir robotla çalışılan proje 100 üzerinden 90 puan almış ve İngiltere / Kuzey İrlanda da ortak sunumu yapılmak üzere Belfast bölgesine davet edilmişlerdi.

Belfast ta (Carr's Glen Primary School) okulda gerçekleştirilen toplantıya katılan öğretmen Serkan Aydoğdu projeden kendi okuluna 22780.00 euro da para kazandırdı.

 

Toplantıya katılıp sunum yapıldıktan sonra Kuzey İrlanda Belfast şehrine de misafir edilen Serkan öğretmeni İngiltere Türk Fahri Kosolosu Robert David Stewart Campbell kabul ederek başarılarından dolayı kutladı.

Yine Kuzey İrlanda Türk Derneği başkanı Yusuf Tepe de Serkan öğretmeni ziyaret ederek her türlü destek sözü verdi.

Pamukova dan Erasmus programında başarılı olan Serkan Aydoğdu ve öğrencileri lego Robot projesi çalışmaların 1 yıl önce başlamışlar. İnternet üzerinden projeyi geliştirmişler yapılan ilk değerlendirme de 100 üzerinden 90 alarak ortak çalışmalara katılmaya hak kazanmışlardı.

Bu proje 3 yıl boyunca devam edecek. Çalışmalar değişik ülkelerde belirlenen tarihlerde devam edilecek. Bu güne kadar geliştirilen projenin ilginç olan bölümünde ise Macar ortak ile yapılan çalışmaydı. Macarlar robotla Sümeg kalesini Pamukova Okulu ise Paşalar kalesini Robotla gezerek tanıtımını yaptılar. Pamukova tarihinde önemli bir yere sahip olan Paşalar kalesi bu Lego Projesi ile ilk defa dış ülkelerde adından söz ettirdi.

Paşalar Kalesi nasıl tanıtıldı?

Konsollar ile çalışan Robot kale ve benzeri tarihi yerlerin daha önceden çizilmiş grafikleri üzerinde yere çekilen şerit yolu izleyerek kaleye çıkabildi.

17-20 Kasım tarihlerinde Kuzey İrlanda da yapılan ilk toplantıdan sonra Türkiye gelen Serkan Öğretmen’e  Fatmahanım Okulunda da okul müdürü Şenol Seven ve öğretmen arkadaşları ile öğrenciler yapılan törenle başarıların devamı için destek verdiler.

Pamukova Fatmahanım İlk ve Orta Öğretim Okulu Erasmus kapsamında gerçekleşen Lego Projesi için verilen 22780.00 euro luk bütçe ise 3 yıl devam edecek projenin giderlerinde kullanılacak.


İlk defa bu şekilde bir proje ile kendilerini ve okulunu temsil eden Serkan Aydoğdu öğretmeni tebrik eden Okul Müdürü Şenol Seven, “Serkan Aydoğu öğretmenimizi ve birlikte çalıştıkları öğrencilerimizi kutluyorum.”  Dedi. Başarılarının devamı için destek vermeye devam edeceklerini söyledi.



Bu projenin başkanı olan Serkan öğretmen ise bu proje sayesinde çok sayıda Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte ortak çalışma fırsatı buldukları için ve öğrencilerinin de bu şansı iyi kullanacaklarına inandıklarını söyledi. “Devam edecek çalışmalar sonunda daha güzel bir başarı elde edeceklerine inanıyorum.”dedi

BBC RADYO DAİL OLMAK ÜZERE BAZI İNTERNET SİTELERİNDE YAPILAN HABERLERİ ALTTAKİ LİNKLERDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.
//www.bbc.co.uk/programmes/b06pcxwb

//www.u.tv/playlists/default.aspx?bcid=4623640417001



Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 21:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER