banner392

Eğitim İş Bugün 4+4+4 için iş bırakıyor.

Eğitim- İş hükümetin üzerinde çalıştığı 4+4+4 formülünü protesto etmek için 27 Mart salı (Bugün) tüm yurtta iş bırakma eylemi başlattı.

Eğitim İş Bugün 4+4+4 için iş bırakıyor.
İŞTE EĞİTİM İŞ İN BASIN AÇIKLAMASI
"Bilindiği üzere, gündeme geldiği ilk günden bu yana gerekçelerini açıklayarak karşısında durduğumuz ve daha önce TBMM Genel Kuruluna geldiği gün iş bırakacağımızı duyurduğumuz 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim Yasa Teklifi, 27 Mart 2012 tarihinde, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecektir.
Eğitim işkolunda örgütlü sendikalar, bilim insanları, akademisyenler ve kamuoyu tarafından yeterince tartışılmadan, Milli Eğitim Bakanlığı da yok sayılarak hazırlanmış olan bu yıkım yasasını Eğitim-İş olarak kabul etmemiz mümkün değildir.
Bu sebeple, daha önce de kamuoyuna duyurmuş olduğumuz karar doğrultusunda; AKP iktidarının bilimsel, demokratik, laik ve kamusal eğitimi yok sayarak gericileştirmesine ve piyasalaştırmasına karşı; geleceğimize, iş güvencemize, ülkemize ve emeğimize sahip çıkmak için üretimden gelen gücümüzü kullanarak 27.03.2012 tarihinde iş bırakıyoruz.
Ayrıca aynı tarihte, TBMM Dikmen Kapsısı önünde saat 11:00’da, basın açıklaması yaparak Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi, Engeliler Federasyonu, Ulusal Eğitim Derneği, Müzik Eğitimcileri Derneği, Türkiye Gençlik Birliği gibi pek çok demokratik kitle örgütü ile birlikte topladığımız binlerce imzayı, TBMM Meclis Başkanlığına sunacağız."
Eğitim-iş
EGİTİM-İŞ.OGR SİTESİ BU AKŞAM GİRİŞ SAYFASINA BU DUYURUYU YAPTI

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 03:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER