banner392

Canlı Yayınımızda Öğretmenlerin Sorunlarını konuştuk

Öğretmenler Gününde Pamukovahaber.com Canlı Yayınında öğretmenlerin sorunlarını konuştuk.

Canlı Yayınımızda Öğretmenlerin Sorunlarını konuştuk

Canlı Yayınımımıza Saadet Partisi Büyükşehir Meclis Üyesi Ahmet Şen, Deva Partisi Pamukova İlçe Başkanı İrfan Metin ve Emekli Öğretmen Selahattin Çırak katıldılar.

Pamukovahaber Studyolarından uzaktan kongre sistemi ile yaptığımız Canlı Yayınımız ilgiyle izlendi. Facebook Sosyal Paylaşım sitesi üzerinden gerçekleştirdiğimiz yayınımızı Eğitmci Pamukovahaber sunucusu Mehmet Yavuz yaptı.

ÖĞRETMENLER NE İSTİYOR. EĞİTİM NE DURUMDA

Program da 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili, okulların durumu, eğitimin düzeyi ve öğretmenlerin ekenomik durumları konuşuldu.

İlk Sözü alan Deva Partisi İlçe Başkanı İrfan Metin, Öğretmenlerin ekonomik durumlarının düzeltilmesini istedi.

İRFAN METİN KONUŞTU

“Öğretmlerin ekonomik durumlarının iyi olmaması işlerine yeteri kadar kendilerini verememesine sebep oluyor. Öğretmenlerin daha fazla meslek içi eğitim konularından yararlandırılması, ekonomik şartlarının düzeltilmesi onları rahatacağı gibi öğretmenlerin öğreniciler üzerinde etkisini çoğaltacağını düşünüyorum” diyen İrfan Metin.

“Hükümetin Okullanrdan elini çekmesi gekeriyor. Memleketin temeli eğitimdir. Eğitimce siyaset olduğu müddetçe öğretmenlerimiz böyle rahat çalışma oramı rda bulamıyorlar diye düşünüyorum.”dedi.(konuşmanın tamanını dinlemek için altakı viedoyu izleyin)

Ahmet Şen ise Eğitim Sisteminin Yaz boz tahtasına döndürüldüğünü söyledi.

AHMET ŞEN KONUŞTU

“Ben her gün kurumları ziyaret ediyorum. Okulları geziyorum. Sorunları yerinde tespit ediyorum. Ancak eğitim yaz boz tahtasına döndürülmüş, insanlar şaşkın, çocuklar şaşkın. En önemli kurumlar eğitim kurumları. Eğitim kurumlarıyla bu kadar oynanmaz, eğetim kurumlarına bu kadar siyasi baskı yapılmaz, yapılamaz. Yapmayın etmeyin.

Gerçekten öğretmenler çok mağdurlar. Yapılan anketlerde öğretmenlerimizin aldığı maaşların ne kadar düşük olduğu ortaya çıkıyor. 2002 yılında bir öğretmen maaşıyla 19 tane çeyrek altın alınırken, bugün öğretmen maaşıyle 5 tane çeyrek altın alınıyor. Nereye gitti 15 tane altın. Bu öğretmen nasıl verimli olacak. Yapılan anketlere göre öğretmenlerin yüzde 82 si borçlu durumda. Bö öğretmen nasıl eğitim yapacak nasıl verimli olacak. Nasıl yavrularımızı yetiştirecek. Bu psikolejiyle nasıl verimli olacak.

Öğretmenlerimizin en çok istdeği şey Öğretmene saygınlığını yeniden kaza kazandıılması. Maaşlarınran da vaz geçmiş Birinci meselemiz diyor. Biz en çok öğretmenleriğin eski sayğınlığını kazanmasını istiyoruz diyor.

Bakınız bugün öğretmene hiç sayğınlık varmı? Neden?

2.Eğitim kurumlarını yaz boz tahtasına cevirdiler. Gidiyoruz, görüyoruz, öğrencilerle konuşuyoruz herkes dertli, herkes muzdarip. Çünkü iş ehline verilmiyor. Partizanca davranılıyor. Bunlardan bir an önce vaz geçilmeli “ dedi. (Konuşmanın Tamamın izlemek için altaki viedoyu izleyin)

Emekli Öğretmen Selahattin Çirak ise…..

Öğretmenlik döneminde yaşadığı olaylardan örnekler vererek öğretmenlerin üzerinden siyasetcilerin elini çekmesini istedi.

SELAHATTİN ÇIRAK KONUŞTU

“Ben 35 yıldır eğitimin içersindeyim. Ben siyasetçi de değilim. Ancak eğitimi bu duruma getiren siyasetçilerdir. Bu ülkede Köy Enstütüleri kapatıldı. Köy Estütüleri ensturmantal çalmıyorlardı. İnek sağıyorlardı. Aşıcılık yapıyorlardı. Aşı yapıyorlardı. Tarımcılık yapıyorlardı. Her şey yapıyorlardı. Bunları kapattılar. Sonra ne oldu. Öğretmen okullarına geçtik. Öğretmen okullarıda bir nebze güzeldi.

Ben Muş ta öğretmenlik yaparken benim okulama bir tane müfettiş geldi. “Hocam bana bir tane keser, bir tane testere getir dedi. Ben getirdim. Ancak bu gün öyle değil. Bu olumsuzluklardan siyasetciler sorumludur.

Bölgenisze bakın okul mürdürleri nasıl atandı siyaseten adandı. Milli Eğitim Müdürleri nasıl atandı. Siyaseten atandı. Ben bunları çok iyi biliyorum. Gelişmiş ülkelerde bu iş böyle değil. Örnek Hollanda gibi ülkelerdir” dedi.. (Konuşmanın tamamını izlemlek için alttaki videoyu izleyin lütfen)

CANLI YAYINIMIZIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ VİEDOYU İZLEYİN LÜTFEN.

  

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER